Eiendomsskattesak skal behandles i Høyesterett

Striden om eiendomsskatt i Oslo er ikke over. Før sommeren skal Høyesterett behandle saken.

MILLIONÆRER I GRUPPESØKSMÅL: En rekke profilerte næringslivsfolk er med i gruppesøksmålet mot Oslo kommune. Bildet viser boligblokkene på Sørenga og Vippetangen i Oslo sett fra Ekebergrestauranten.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
Publisert:

Høyesteretts ankeutvalg har besluttet at eiendomsskattetvisten mellom Oslo kommune og en gruppe private saksøkere skal behandles i landets øverste rettsinstans, ifølge kommunen.

– Jeg er glad for at Høyesterett har besluttet å behandle denne prinsipielt viktige saken og ser frem til at saken får en endelig behandling i landets øverste rettsinstans, sier finansbyråd Robert Steen i meldingen.

Etter en dom i Borgarting lagmannsrett fra i fjor ble det besluttet at Oslo kommune ikke overholdt den lovbestemte fristen for utskriving av eiendomsskatt.

Kommunen måtte ifølge dommen dermed tilbakebetale innbetalt eiendomsskatt i 2016 til skatteytere som er medlem av gruppesøksmålet og som påklaget utskrivingsvedtakene til Oslo kommune innen klagefristen.

Saken er ventet å gå i Høyesterett innen sommeren.

Les også: (+) Siv Jensens kjempeseier kan gi deg høyere eiendomsskatt

Milliardærer blant saksøkerne

En rekke sentrale næringslivsledere deltar i gruppesøksmålet som Huseiernes Landsforbund i sin tid tok initiativet til.

Blant saksøkerne er milliardærene Stein Erik Hagen og Øystein Stray Spetalen, sammen med 3425 andre Oslo-innbyggere, viser en gjennomgang som VG har gjort.

– Jeg er blant saksøkerne fordi jeg mener det er en feil utformet skatt. Jeg skjønner heller ikke hvorfor det er bunnfradrag: Hvorfor skal ikke de men mindre leiligheter eller hus også betale den skatten når den først innført: Alle betaler inntektsskatt, ut ifra inntekten sin. Slik burde det også vært for eiendomsskatten: De med store hus betaler mer enn de med mindre, uttalte Spetalen.

Les også

Regjeringens boligskattelette møter økonom-motstand

Les også

Her må eiendomsskattesatsene skrelles mest

Les også

Disse regelendringene kan påvirke økonomien din neste år

Her kan du lese mer om