SAS lanserer rapporteringsløsning for bonuspoeng-skatten

Vil hjelpe reisende å holde kontroll på bonuspoengene

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
  • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

1. januar innførte norske myndigheter nye regler som gjorde at arbeidsgiver har ansvaret for å innrapportere bonuspoeng ansatte bruker privat som er opptjent på jobbreise.

Å bruke «jobbpoeng» på private reiser har vært skattepliktig før dette, men fra og med i år har arbeidsgiverne fått ansvar for å holde styr på denne bruken. Endringen har fått flere bedrifter som DNB, Telenor og Equinor til å forby de ansatte å bruke «jobbpoeng» på private flyreiser.

Nå melder SAS at de i februar lanserer en løsning for å holde oversikten og for innrapportering av private reiser opptjent gjennom jobben. Løsningen er utviklet med det norske programvareselskapet Mytos.

Les også

Equinor og Telenor nekter ansatte bonuspoeng på privatreiser

For SAS og andre flyselskap er bonusprogrammene viktige lojalitetsprogrammer fordi kundene er lukrative og flyr mye. SAS har selv opplyst at Eurobonus-medlemmene står for om lag halvparten av inntektene til flyselskapet.

Det er i flyselskapenes egeninteresse at folk ikke slutter eller reduserer bruken av bonusprogrammene på grunn av endringen i skattereglene.

Vil sikre kundenes personvern

– SAS er glad for at vi nå kan lansere en løsning som gjør det enklere for våre reisende å ha bedre kontroll på hvilke EuroBonus-poeng (...) EuroBonus-poeng kommer fra mange kilder, og det har vært viktig for SAS å finne et verktøy som gjør det enkelt for EuroBonus-medlemmer å ha god oversikt, og som gir grunnlag til korrekt innmelding til arbeidsgiver hvor det er i tråd med reisebestemmelsene, sier Thomas Reinsborg, salgssjef Norge i SAS, i en pressemelding.

Les også

Nye skatteregler: Nå skal du skatte på bonuspoeng på jobbreiser

SAS understreker at løsningen ivaretar alle juridiske krav, inkludert personvernhensyn og den skal sikre at det er hver kunde som har kontroll på opplysningene sine.

Frem til i dag har det vært opp til hver enkelt ansatt å rapportere inn privat bruk av «jobbpoeng», men i realiteten har få gjort dette. Det har også ført til endringen fra myndighetenes side.

– Dette er en løsning som gjør det enkelt, ubyråkratisk og lite tidkrevende for både arbeidstager og lønnsavdelingen i virksomheten å innrapportere verdien av bonuspoeng i henhold til de nye kravene fra skattemyndighetene, sier daglig leder Lars Ole Allum i Mytos

Publisert:

Flere artikler

  1. Betalt innhold

    Kampen om flykundene: Dette gjør SAS og Norwegian nå – og dette bør du gjøre

  2. SAS slettet bonuspoeng: – Dette er umoralsk

  3. Equinor og Telenor nekter ansatte bonuspoeng på privatreiser

  4. SAS forlenger Eurobonus-status med ett år

  5. Flere flyselskaper forlenger gullkundenes fordeler og bonuspoengenes levetid