Nytt prisfall på OBOS-boliger i Oslo

Nok en måned har OBOS-tilknyttede boliger i hovedstaden blitt billigere. Salgsprisene i juli var 0,9 prosent lavere enn måneden før.

BLIR BILLIGERE: OBOS-boliger i Oslo fortsatte å falle i pris i juli.
Publisert:

OBOS-boligene ble i juli solgt for 61.642 kroner kvadratmeteren i snitt, viser ferske salgstall. Prisfallet følger flere måneder med korreksjoner i Oslo-markedet i år. Siden juli i fjor er OBOS-tilknyttede boliger bare blitt 3,9 prosent dyrere i Oslo.

Sommermåneden er historisk sett preget av stillestående eller svakt negativ prisutvikling – og OBOS-sjefen lar seg heller ikke overraske.

– En fortsatt mindre prisnedgang i juli var som forventet. Men korreksjonen er på ingen måte en full stopp, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj.

Les også

Nordmenns boligkostnader ned 4,6 prosent siden 2008

Tror prisene snur

Salgsvolumet var nemlig høyere enn i juli i fjor, fremholder han. Siraj sier etterspørselen fortsatt er til stede, både på bruktboliger og nyboliger.

– Vi tror derfor at boligmarkedet kommer til å stabilisere seg utover høsten med en forventning om en forsiktig prisvekst framover, sier han.

For landet samlet ble bruktboliger tilknyttet OBOS solgt til kvadratmeterpriser på 53.749 kroner i snitt, ned 1,0 prosent fra juni.

Torsdag klokken 11 legger meglerbransjen frem fersk statistikk for hele bruktboligmarkedet.

Publisert:

Her kan du lese mer om