Boligprisene til himmels, tyngre i leiemarkedet

De siste fem årene har boligprisene i Oslo steget med 51,2 prosent, mens leieprisene har økt med mindre enn 25 prosent. Leiemarkedet sakker akterut, ifølge utleiemegler.

HALV VEKST: Leieprisene i hovedstaden har økt mindre enn halvparten av hva boligprisene har gjort de siste fem årene.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix
 • NTB
Publisert: Publisert:

Situasjonen er en annen i leiemarkedet enn i boligmarkedet, skriver Dagens Næringsliv. Det siste året har prisene steget 9,1 prosent på landsbasis og 16,2 prosent i Oslo. I hovedstaden har leieprisen for en toroms leilighet steget med 2,9 prosent det siste året.

– En av grunnene til at det ikke er så stor prisvekst i utleiemarkedet, er at en del investorer har kjøpt leiligheter for å leie ut, så utbudet er større. Det holder prisene nede, sier Morgen Granhaug i M3 utleie, som håndterer leieforhold for utleiere.

– Billigere å eie

Sjeføkonom Kjetil Olsen og analysesjef Erik Bruce i Nordea skriver i et debattinnlegg at det er mye billigere å eie enn å leie, som er forklaringen på hvorfor boligprisene stiger mer enn leieprisene. De viser til at det fortsatt er gunstigere å kjøpe en bolig på 30 kvadratmeter til tre millioner kroner, enn å leie den samme boligen. Ifølge økonomene vil boligprisene fortsette å stige.

Les også

Boligprisene steg med 2,8 prosent i august

Tall fra Utleiemegleren har tidligere i år vist et fall i leieprisene i hovedstaden.

Oslo dyrest

– Boligprisstatistikken fra Eiendom Norge viser rekordhøy boligprisvekst i mai. Vårt inntrykk er at stadig flere investerer i utleieboliger. Utleiemegleren har større oppdragsinngang enn noensinne, sa administrerende direktør for Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal, til E24 i juni.

Oslo er fortsatt den dyreste byen å leie bolig i, men prisutviklingen har vært ganske lik også i Bergen og Trondheim. I Stavanger har leieprisene sunket. Her kan du se oversikten over hva det koster å leie i Norges fire største byer.

Les også

Tåsen-villa gikk fem millioner over

Les også

Sterkeste august-vekst i boligprisene på ti år

Les også

Slik opplever meglerne bolig-trøkket landet rundt

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Boligmarkedet
 2. Bolig
 3. Oslo
 4. Økonomi
 5. Nordea

Flere artikler

 1. Leieprisene øker, men ikke i takt med boligprisene: Dette koster det å leie i Norges fire største byer

 2. – Forholdet mellom leiepriser og boligpriser har aldri vært større

 3. Tror leieprisene på bolig skal opp

 4. Boligprisene stiger bratt – men å leie har knapt blitt dyrere

 5. – Mange tenker nok at det lønner seg å vente