Boligprisene

Prishopp for Obos-boliger i januar

Prisene på Obos-boliger i hovedstaden steg med 9,6 prosent i januar, og henter seg dermed inn etter et kraftig fall måneden før.

Åserud, Lise / NTB scanpix
 • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Selv om januar tradisjonelt er en sterk måned, må vi helt tilbake til starten av 2011 for å finne en prisvekst i nærheten av veksten i årets første måned, opplyser Obos i en pressemelding.

I Oslo alene steg Obos-prisene med hele 9,6 prosent i januar, etter et fall på 5,9 prosent måneden før.

De landsdekkende prisene på Obos-boliger økte samtidig med 8,2 prosent fra desember til januar, etter å ha falt 4,9 prosent måneden før.

– Korreksjon

Sjeføkonom Sissel Monsvold i Obos mener at januarveksten er en korreksjon etter det kraftige fallet på slutten av 2019, og spår en moderat prisvekst på landsbasis fremover.

– Nedgangen i desember har sammenheng med at det var en del boliger som hadde ligget lenge til salgs som ble solgt. Samtidig var det relativt få salg i desember, noe som påvirker statistikkgrunnlaget. Vi tror at prisene nå er tilbake på et mer riktig nivå, sier Monsvold i meldingen.

Monsvold sier videre at boligmarkedet har vært godt balansert gjennom store deler av 2018 og 2019, og at hun forventer en god balanse også i år.

– Vi anslår at det vil bli en moderat prisvekst på rundt 3,5 prosent på landsbasis, sier hun.

Fortsatt bekymret for Oslo

Da Obos publiserte tallene for desember uttalte Monsvold at hun «ser med bekymring» på at det kan bli bygget for få boliger i Oslo fremover.

Disse bekymringene gjentas i dagens melding.

Ifølge SSB ble det i fjor gitt 2659 igangsettingstillatelser i Oslo, en nedgang på 18 prosent sammenlignet med 2018. Med unntak av 2014 og 2015, må vi tilbake til 2010 for å finne lavere tall, opplyser Obos.

Samtidig har folketallet økt med omtrent 10.500 de siste fire kvartalene, mens det er ventet færre nye ferdigstillinger av boliger de neste månedene.

Obos trekker også frem at bruktboliglageret i Oslo var lavere i desember i fjor enn hva det har vært de to forrige årene.

– Dette taler for at prisveksten i Oslo blir høyere enn i landet ellers. Vi blir derfor ikke overrasket om prisveksten i Oslo blir på over fem prosent, sier Monsvold.

Pressemeldingen fra Obos
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Boligprisene
 2. Boligpriser
 3. Boligprisstatistikk
 4. Obos
 5. Oslo

Flere artikler

 1. Markant prisfall for Obos-boliger i desember

 2. Obos-prisene stiger videre i Oslo, faller på landsbasis

 3. Obos-prisene steg i februar

 4. Obos-prisene i Oslo fortsetter oppover

 5. Prisene på Obos-boliger steg i mai