Her bor du superbillig på tur

På vandrerhjem i Norge og 90 andre land kan du overnatte for bare et par hundrelapper. Og komforten er kraftig forbedret.

VERDEN OVER: Rom på et vandrerhjem/hostel i 90 land kan bestilles på nettet. Faksimile/skjermdump: hihostels.com
Publisert:

Vandrerhjem er ikke bare for reiseglad ungdom, men er også en spennende og billig overnattingsmåte for par og familier.
En familie kan lett spare en tusenlapp pr natt ved å velge vandrerhjem i stedet for hotell i ferien. Vandrerhjem kan dessuten være et godt alternativ til telting for festivalfarere.

LES OGSÅ:

Få halv pris ved å prute

Finnes i 90 land

I utlandet finnes hele 4.000 vandrerhjem i 90 land. Her kan du overnatte i spesielle atmosfærer, som i gamle klostre eller herskapshus, uten at det koster skjorta. Mange vandrerhjem i utlandet har også familierom med egne bad.

«SLOTTSOVERNATTING»: 150 pr natt i Girona. Faksimile/skjermdump: hihostels.com

Priseksempler fra utlandet

I Frankrike kan du og reisefølget få overnatting i Nice for rundt 20 euro (ca 160 kroner) hver pr natt i sommer i et 2-6 sengs rom. Det vil si drøye 320 kroner til sammen!
Og i Girona i Spania kan du bo i et slottslignende vandrerhjem for 150 kr. pr natt pr person.
Du kan finne frem til mange flere priseksempler fra vandrerhjem (eller hostels, som de kalles ute) på disse to nettstedene:

- hihostels.com

- hihostels.no

Du bør bestille rom på forhånd nå i august, som er høysesong i Europa. Du kan enkelt bestille rom på nettet.

Overnatting for en tredel

I Norge er prisen pr overnatting 250 kroner i gjennomsnitt for en seng i et av de 82 vandrerhjemmene og 580 kroner for dobbeltrom. Familierom koster i snitt 780 kroner. Prisen er inkludert en enkel frokost.
Dette er om lag en tredel av hva du må ut med for et familierom på hotell i høysesongen.

Her er noen priseksempler fra norske vandrerhjem:

Ikke lenger sovesaler

Vandrerhjem, eller hostels, er ikke lenger store sovesaler. Moderne vandrerhjem verden over har forbedret komforten.
De fleste tilbyr familierom, dobbeltrom og enkeltrom, med dusj og toalett på rommet. Mange rom har eget TV og internettilgang.
Stadig flere vandrerhjem tilbyr også enkle måltider, som småretter, lunsj og middag.
De fleste vandrerhjem har felles kjøkken der gjestene kan lage egne måltider. Dermed kan du lett bli kjent med andre turister og kulturer fra forskjellige land.

LES OGSÅ:

Rekordsalg av Syden-reiser

Billigst som medlem

Lavest pris på overnatting får du som medlem i Norske Vandrerhjem. Det koster 250 for enkeltpersoner, 350 for familier og 500 for grupper.
Medlemskapet gir 10 prosent rabatt på overnatting i Norge, og også rabatt på overnatting i utlandet. Dessuten en rekke andre medlemsfordeler, som rabatt på leiebil og enkelte attraksjoner.
Medlemskap i Norge gir deg automatisk medlemskap i organisasjonen Hostelling International, og dermed rabatt på vandrerhjem i utlandet. Du får også fortrinnsrett hvis vandrerhjemmet er fullbooket.

Publisert:

Her kan du lese mer om