Sommerspørsmål: - Vi er noen heldige griser

Komiker og filmaktuelle Atle Antonsen synes det å kle seg ut som flyndre var et av høydepunktene i årets ferie.

SAVNER DAG: Komiker og skuespiller Atle Antonsen innrømmer at han gjerne skulle spilt par-terapauten Dag igjen. Drømmen kan bli en virkelighet ifølge Antonsen selv.

Mattis Sandblad
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:,

I høst kommer han på alle Norges storskjermer som leiesoldaten «Dyret» i komedien «Jakten på Berlusconi», og kanskje kommer han tilbake på TV som Dag, parterapauten som ikke tror på kjærligheten. Men for nå skal komiker og skuespiller Atle Antonsen nyte sommeren med familien.

I sommer har E24 spurt et knippe kjente personer om hva de skal bruke sommeren på. Hvem skal de tilbringe den med, og hva husker de best?

- Det er litt av hvert som det pleier. Har feriert med flere vennefamilier på Tromøya utenfor Arendal og skal senere på fjellet ved Lillehammer. Akkurat nå er vi i Danmark og har, som man kan se av bildet, vært på Oceanariet i Hirtshals og, hold på hatten, fått muligheten til å VÆRE en flyndre. En enestående opplevelse. Her har norsk turistnæring mye å lære, sier komiker og skuespiller Atle Antonsen til E24.

- Hvem skal du tilbringe ferien med?

- Her skriver vi 2014, og jeg kommer ikke unna familien i ferien engang! Sånn har det blitt.

FERIE: - Her er jeg flyndre, sier komiker Atle Antonsen til E24. Her fra årets ferie i Hirtshals.

Privat

- Hva er ditt beste sommerminne?

- De beste sommerminnene knytter seg fort til familiehytta på Fåberg Vestfjell ved Lillehammer. Det er der de første 18 sommerferiene stort sett ble tilbragt, så det er vel ikke unaturlig at det føles nærmest. Men jeg har etter hvert hatt for vane å komme meg sjønært i løpet av ferien også, så det er mange bra opplevelser knyttet til Sørlandet. Skal jeg trekke frem noe mer så må en fjelltur på et Lofoten i knallvær for noen år siden også nevnes.

- Hvilken vin vil du anbefale å kjøpe på en varm sommerdag?

- Den må være hvit, og en Cloudy Bay fra New Zealand er ikke ueffent. Også oppdaget jeg Keller Von der Fels 2013 her nylig og den er virkelig drikkandes pluss. Pur ung og sprudlende som meg. Størst var dog overraskelsen over at kartongvinen med det mildt sagt elendige navnet Chill Out skulle være blant de bedre. Aldri har skinnet bedratt i større monn. Utover det er det selvsagt, når det kommer til vin som annen alkohol, prosenten som er viktigst.

- Hva skal du lese i sommer?

- Nå som den etter hvert krampaktige Knausgård-hypen endelig har lagt seg, og det går an å konsentrere seg om bøkene hans uten å bli pådyttet alle andres mening om dem først, så har jeg i sommer kommet langt i «Min Kamp». Ener'n. Jeg har aldri likt ting som er en dille, feber eller bonanza, med andre ord alt som er grådig populært, derfor har jeg ventet til nå med Knausgård.

- Hva er de tre tingene du ikke kan klare deg uten i sommer?

- Ferie, linskjorter og shorts.

- Hvor ofte sjekker du epost i ferien?

- Flere ganger om dagen, som alltid. Men jeg svarer på et fåtall.

- Nordmenn tar stadig mer ferie, hva tenker du om det?

- Det er langt fra det verste nordmenn driver med. Så jeg tenker at vi er noen heldige griser som har muligheten. Snakk om smørside, sølvskje og alt det der. Hvis det at nordmenn også tar litt ferie fra å være nettopp det, nordmann, i noen uker også så kan det være av det gode.

- Hva bruker du penger på når du skal være litt ufornuftig?

- Det må aldri på trykk. Aldri. Men det er skikkelig gøy.

- Hvilke av dine roller har du trivdes best med å spille, hvilke savner du?

- Det er fort gjort å nevne det siste, men nok også fordi det er noe av det beste. Dag var en strålende utfordring å spille. Men etter tretti episoder over tre sesonger tok vi en pause. Men en «sesong 4» kan fort komme til å skje, så det er absolutt mulig at jeg ikke trenger å leve med savnet så lenge. Ønsker også å nevne at rollen som den uforutsigbare leiesoldaten «Dyret» i den kommende kinokomedien «Jakten på Berlusconi» var en skikkelig deilig opplevelse.

- Hvilken politisk sak blir den viktigste til høsten ?

- Nå som viktige saker som Segwayen, frislipp for scooterkjøring og billigere båtmotorer har blitt en realitet så tar jeg for gitt at den nye regjeringen kommer til å komplettere sitt virke med å få lakrispipene ut fra tobakksforretningene og tilbake i godterihyllene. Da regner jeg med at de blåblå vil føle at de har fått gjennomført alt vesentlig de hadde på blokka.

Følg med på E24 for flere sommerintervjuer! Neste ut er forvalter Jan Petter Sissener.

Se tidligere publiserte intervjuer:

Les også:

Sommerintervjuet: - Lange ferier er ikke vårt største problemSommerintervjuet: - Mine utskeielser skjer i forbindelse med reiseSommerintervjuet: - Uro rundt oljeprisen betyr uro i verdensøkonomienSommerintervjuet: - Jeg vil ikke kjenne på nedturene igjen- Jeg har vært tilgjengelig i 40 årSommerintervjuet: - Kroppen var fylt av adrenalin, stor glede, stolthet og lettelseSommerintervjuet: - Lykken var å sitte godt gjemt oppe i et kirsebærtreSommerintervjuet: - Jeg står klar med skiene når Jens kommer hjemSommerpraten: - Jeg tar alltid ferien om vinterenKjos: - Jeg heier alltid på outsiderneSommerintervjuet: - Folk bør hoppe i havetSommerintervjuet: - Vi bør passe på at det ikke blir for mye friSommerintervjuet: - Jeg unner meg en god flaske vin iblantSommerintervjuet: - Jeg sjekker nesten aldri epostenSommerintervjuet: - Jeg lar alltid mamma vinne i monopolSommerintervjuet: - Jeg bruker gjerne penger på dataspill

Her kan du lese mer om

  1. Sommer
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Sommerintervjuet: - Jeg står klar med skiene når Jens kommer hjem

  2. - Kroppen var fylt av adrenalin, stor glede, stolthet og lettelse

  3. Sommerintervjuet: - Jeg vil ikke kjenne på nedturene igjen

  4. Annonsørinnhold

  5. Sommerintervjuet: - Lykken var å sitte godt gjemt oppe i et kirsebærtre

  6. - Det føyer seg inn i rekken av norske ekstravaganser