«Boligen er solgt. Visning avlyst»

Kjøperne som kupper de populære boligene, er godt forberedte, har ofte lett etter bolig lenge og kjenner markedet. Disse leilighetene ble solgt før  fellesvisning.

SOLGT FØR VISNING: Disse tre leilighetene i Oslo ble solgt før megler rakk å holde fellesvisninger forrige uke. Du kan lese om de ulike leilighetene lenger ned i saken.

Privatmegleren / Nordvik & Partners / Sem og Johnsen
 • Tuva Bønke Grønning
Publisert: Publisert:

«Beklager, boligen er solgt. Visninger avlyst.» Mange har kanskje sett en lignende melding dukke opp på boligannonsen til en bolig de har vært interessert i og lurt på hvordan det hele har foregått.

Og det skjer stadig oftere.

Oslo-meglere forteller at de ofte blir kontaktet av potensielle kjøpere som ønsker en privatvisning i god tid før de oppsatte visningene.

Har du solgt eller kjøpt leilighet på denne måten og kunne tenke deg å fortelle litt om prosessen? Ta kontakt på tuva@e24dinepenger.no

Under har vi samlet noen eksempler på boliger i Oslo som ble solgt før fellesvisning i forrige uke:

47 kvadratmeter på Frogner

Solheimgata på Frogner i Oslo.

Anna Forr / Sem og Johnsen
 • Verditakst: 3.300.000
 • Prisantydning: 3.190.000
 • Solgt for: 3.400.000

- Dette er et klassisk eksempel på typen leiligheter dette skjer med. Det er en god adresse og en pris og størrelse som treffer mange. I tillegg har den balkong, parkeringsmuligheter og ligger i tredje etasje, sier eiendomsmegler Anna Forr i Sem og Johnsen.

I dette tilfellet hadde også selgerne, som hadde bodd i leiligheten i fire år, allerede kjøpt noe annet og ønsket ikke å sitte med to boliger lenger enn nødvendig. At paret allerede hadde kjøpt ny bolig var også grunnen til at leiligheten lå ute med en prisantydning som var noe lavere enn takst.

- De fikk en veldig god pris. Over 72.000 per kvadratmeter er veldig bra selv på Frogner, sier Forr.

89 kvadratmeter på Snarøya

Haldenskogveien på Snarøya i Oslo.

Privatmegleren
 • Verditakst: 4.300.000
 • Prisantydning: 4.190.000
 • Solgt for: 4.350.000

- Det var god respons på boligen før visning og vi hadde to inne til privatvisning, som begge kom med et bud direkte til selger, sier megler og partner Stian Holmen-Jensen hos Privatmegleren.

En kjøper som var på privatvisning fredag før fellesvisningen kom med et bud under visningen og ble enig med selger der og da.

- Selger mente det var en god pris og valgte tryggheten med å vite hva de fikk. De hadde allerede kjøpt noe nytt, og kjøper og selger matchet også godt med tanke på overtakelse, sier Holme-Jensen.

114 kvadratmeter i Gyldenløves gate

Gyldenløves gate i Oslo.

Nordvik & Partners
 • Verditakst: 7.300.000
 • Prisantydning: 6.800.000
 • Solgt for: 6.800.000

- Denne leiligheten gikk for prisantydning før visning. Da var selger fornøyd og tenke at det var en god pris. Han var også fornøyd med å bli raskt ferdig, sier Nils Nordvik, megler og partner i Nordvik & Partners.

Selv om mange boliger som selges før visning går unna til over prisantydning, er det ikke alltid slik, forteller han.

- Mye selges også til prisantydning før visning.

Raskt på banen

Martin Ommundsen, fagansvarlig og partner ved Aktiv eiendomsmegling på Grefsen, forteller at de stadig oftere opplever at boliger selges før fellesvisning, og at de har sett en økning etter sommerferien.

Det skjer i alle prisklasser, men det er de gode objektene det dreier seg om, forteller han.

- Vi legger ut annonsene 7-10 dager før visning, og de som er ute etter å kuppe boligen er gjerne på banen etter 2-3 dager. Mange vil titte med én gang, og ofte er de klare til å gjøre et fremstøt allerede når de kommer på privatvisningen, sier han.

Martin Ommundsen, fagansvarlig og partner ved Aktiv eiendomsmegling på Grefsen.

John Rune Enstad / Aktiv

Godt forberedt

Ommundsen beskriver kjøpergruppen som godt forberedte og har inntrykk av at de som regel vet hva markedet er villig til å gi for den aktuelle boligen.

- Det er som regel snakk om folk som har lett etter bolig en stund og kjenner prisnivået i området og på den aktuelle typen bolig. De vet de må tilby det markedet er villig til og gi, og gjerne enda litt til.

I mange av tilfellene tar kjøper kontakt med megler for privatvisning, mens de heller tar kontakt med selger direkte etter å ha sett boligen.

- Noen ganger blir det en liten forhandling, og noen ganger takker også selger nei takk. Det kommer an på hva vi mener boligen kan gå for i markedet, sier Ommundsen.

Det er imidlertid ikke bare prisen som spiller inn.

- Vi hadde en bolig etter sommeren hvor selger likte paret som var på privatvisning så godt at hun solgte til dem, selv om vi trodde markedet ville kunne gi noe mer. Det er ikke alle selgere som er i en presset økonomisk situasjon.

Les også

Her får du billigst boliglån - men da må du flytte hit

Slik kan du gå frem

Også Gøran Sørensen, megler og partner hos Privatmegleren på Sjølyst i Oslo, opplever at det stadig oftere er kjøpere som tar kontakt om privatvisning i god tid før oppsatt visning.

Gøran Sørensen, megler og partner hos Privatmegleren på Sjølyst i Oslo

Privatmegleren

Han opplever at det dreier seg om objekter som ikke selges så ofte, og gjerne i de høyere prisklassene.

 • Han mener du som potensiell kjøper bør ta kontakt med megleren så raskt som mulig hvis du er interessert i å kjøpe en bolig før fellesvisningene.
 • Når visningene nærmer seg er ofte alt av materiell og annonser allerede betalt og sendt, noe som gjør at selger gjerne vil se utfallet av en visning.
 • Du bør vite hva du er villig til å gi, og tilbudet bør være i alle fall fem til ti prosent over prisantydning, avhengig av prisklassen, sier Sørensen.

Men om han anbefaler selger å slå til på tilbudet varierer veldig på hva de mener markedet kan gi.

- Er du i en posisjon hvor du ikke har hastverk med å selge anbefaler vi ofte å gjennomføre visningen, men det er veldig individuelt, sier Sørensen.

- Noen har kanskje allerede kjøpt noe annet og synes det er behagelig å slippe hele salgsprosessen og å vite hva man får. Skjer dette tidlig i prosessen kan det også kutte ned litt på salgskostnadene for kjøper også.

Anbefaler ikke

Karianne Amlie, megler og partner ved Aktiv Grønland/Bjørvika.

Aktiv

Karianne Amlie, partner ved Aktiv Grønland/Bjørvika, forteller at de ser flere forsøk på å kuppe boliger når markedet er hett.

- Vi anbefaler verken kjøper eller selger å gjøre det på dette måten, men det skjer likevel. Selger får aldri vite om han kunne fått mer, og kjøper betaler ofte en god del over takst, sier hun.

Amlie tror mange tenker mer med hjertet enn fornuften når de velger å kjøpe en bolig på denne måten.

- Det blir en slags desperasjonstaktikk. Mange vil så gjerne ha en bolig og er lei av å tape budrunder. I tillegg har de kanskje selv opplevd å komme til stengte dører fordi en bolig ble snappet vekk rett før visning, sier hun.

Les også

Luksusmeglere slår seg sammen

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom

Flere artikler

 1. Tøyen-bolig solgt for én mill. over takst før fellesvisning

 2. Meglere melder om positivt skifte: – Folk tenker at bunnen er nådd

 3. Slik gikk Martine (23) frem for å kuppe bolig før visning

 4. Annonsørinnhold

 5. Megler: – Det var flere budgivere som var på gråten fordi de ikke fikk leiligheten

 6. Sommerhett boligmarked: Meglere melder om kuppeboom