Rygge-selskap inngår avtale med Forsvarsbygg

Få dager før det siste sivile flyet tar av fra Rygge, har selskapet Rygge Airport fått på plass en viktig avtale med Forsvarsbygg. Målet er å gjenåpne flyplassen i april. 

HÅPET LEVER? En privat investorgruppe ønsker å drive Moss lufthavn Rygge videre.

Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix
  • Camilla Tryggestad Visjø
  • NTB
Publisert:,

Selskapet, som vil fortsette den sivile virksomheten på Rygge, fikk nylig tilsagn om konsesjon fra Samferdselsdepartementet.

Nå er de blitt enige med Forsvarsbygg om tilgang til flyplassanlegg, rullebane og annen infrastruktur som Forsvaret eier, skriver Dagens Næringsliv.

Trenger rask avklaring

– Nå har vi fått et virkelig gjennombrudd. Neste skritt er å få tilgang til terminalbygg og parkeringshus som eies av dagens flyplassoperatør, sier daglig leder Knut R. Johannessen i Rygge Airport (RA).

Han sier en rask avklaring er nødvendig for å kunne komme i gang med drift til sommeren.

Selskapet sikter mot en gjenåpning av flyplassen 1. april neste år.

Tror det blir vanskelig

Dagens direktør for Rygge sivile flyplass, Pål F. Tandberg, sier han ikke kjenner til hva slags avtale hans mulige arvtaker har fått med Forsvaret, men tror ikke det blir enkelt for RA å nå målet sitt, skriver Nettavisen.

– Vi skal selvsagt tilrettelegge for videre drift, men jeg tror dette blir vanskelig for RA. Vi har allerede sjekket ut de fleste mulighetene for å løse floken, uten hell, så jeg tror det skal bli vanskelig for dem å komme opp av startgropen. Men jeg ønsker dem lykke til, sier Tandberg.

Nyheten om at en privat gruppe ville redde Rygge lufthavn kom i august. Partene skal ha jobbet iherdig med dette i hele sommer.

I spissen for grupperingen, som ifølge TV 2 er organisert som selskapet Rygge Airport AS, er tidligere Arbeiderpartiet-statsråd Anne Grethe Strøm-Erichsen.

Siste fly i helgen

Strøm-Eriksen var forsvarsminister da det for ti år siden ble inngått avtale med Rygge flyhavn om å få til sivil luftfart.

I slutten av august var det investert totalt cirka 1,5 millioner i det nyoppstartede selskapet, opplyste daglig leder Knut Johannessen i Rygge Airport AS til E24.

I vår ble det klart at flyplassen på Rygge skal legges ned ved utgangen av oktober, når flyplassens hovedkunde Ryanair avvikler sin rutetrafikk. Da er det bare den militære flydriften igjen, og den har ikke behov for å bruke fasilitetene på den sivile flyplassen. 1000 ansatte mister dermed jobbene sine.

Lørdag kveld holdes det gravøl for å markere den siste sivile avgangen for «dagens Rygge», en Ryanair-flygning til Wroclaw i Polen.

Les også

Kan bli ny drift på Rygge

Les også

Norwegians nye fly kan gi USA-billetter til 570 kr.

Les også

Krever at flyplassene betaler for flykaos

Her kan du lese mer om

  1. Rygge
  2. Reise
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. I kveld tar det siste passasjerflyet av fra Rygge

  2. Her forlater passasjerflyet Rygge for siste gang

  3. Kan bli ny drift på Rygge

  4. Annonsørinnhold

  5. Fortsatt uklarhet rundt «redningsaksjonen» for Rygge

  6. Rygge-eier om redningsplan: – Skjønner ikke helt hva de vil