Studenter i Stavanger laget konteinerhybel

To Stavanger-studenter står bak et konsept som kan lette på studentenes problemer med å skaffe seg hybel. Løsningen er en konteiner.

HYBEL: Tro det eller ei, men denne kontaineren er innredet som en hybel. Tanken er å leie ut til studenter på boligjakt.
Publisert:

De to byggingeniørstudentene Magnus Øgård Meisal og Kristoffer Sørstrønen lanserer nå en standard shippingkonteiner til bruk som studenthybel. Universitetet i Stavanger (UiS) har omfavnet det nye boligkonseptet, skriver Aftenbladet.

Universitetet i Stavanger ønsker nå å kjøpe en rigg med seks slike hybler til bruk som boliger for stipendiater ved universitetet.

– Behovet for å kunne tilby våre stipendiater hybler i nærområdet til universitetet er sterkt økende. Situasjonen for leiesøkere i Stavanger er meget vanskelig for alle. UiS har en Visjon 2040 der vi anslår at vi vil ha 18.000 studenter og 2.500 ansatte. Det er om lag dobbelt så mange som i dag. I et slikt perspektiv er det svært interessant å se på alternative boligløsninger, sier ressursdirektør Rolf Ljøner Ringdahl ved universitetet.

Festprat

Ideen til konteinerhybelen som inneholder både kjøkken/oppholdsrom, soverom/kontor, flislagt bad og en balkong, ble til på en fest.

– Det begynte vel på en fest der vi kom i snakk om behovet for boliger til studenter og andre, og at dette med modulbygg måtte være løsningen, forteller Magnus Øgård Meisal.

(Saken fortsetter under bildet)

KOSELIG: Slik ser det ut inni kontaineren.

Løst prat ble til slutt til en bacheloroppgave og en ferdig fullformat konteinerhybel på 28,5 kvadratmeter, produsert på en fabrikk i Kina og skipet til Stavanger.

– Kostnaden med en hybel som denne vil være et sted mellom 300.000 og 400.000 kroner. Da får de også en hybel som er større enn det som er vanlig å tilby studenter, sier de to gründerne til Dagens Næringsliv.

Billig

Studentene i Stavanger kjemper en nesten håpløs kamp om å sikre seg hybel mot godt betalt ansatte i oljebransjen. Leilighetene i Stavanger er nå dyrest i landet, bare slått av de dyreste bydelene i Oslo.

Dersom Statsbyggs kalkyler legges til grunn, kan konteinerhyblene leies ut til studentvennlige 2.000 kroner måneden med dagens rentenivå.

Les også

Planlegger flere tusen boliger i Trondheim
Nordmenn låner stadig mer til bolig
Norske økonomer vil ha høyere boligskatt
Vil ha flere boliger på Fornebu

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om