Kjøp til nettpris i butikken

Nesten alle harde pakker er billigere på nett enn i butikk. Er du lur, handler du til nettpris i butikken.

NETT ELLER BUTIKK: Du kan få varen til nettpris selv om du handler i butikken. Faksimile: butikkenes nettsider.
  • Øyvind Engan
Publisert:

Syns du også det er irriterende å finne et vaffeljern til 395 kroner på Lefdals nettside, og så oppdage at det koster 695 kroner i Lefdal-butikken?
Her er triksene du må kjenne til for å få varen til den laveste prisen uansett.

LES OGSÅ:

Gjør linsekupp på internett

VG har sjekket prisen på 38 julegaveaktuelle elektronikkvarer. Trenden er den samme som i fjor: Prisene er lavere i nettbutikker enn i tradisjonelle butikker.
Men gjør du hjemmeleksen din på forhånd, kan du kombinere det beste fra to verdener: Du får både den personlige veiledningen i butikken og den lave prisen fra nettet.
Og du slipper frakttillegget i nettbutikken.

Lefdal: Lover nettpris

Aller billigst i VGs elektronikk-prisbørs er nettbutikken lefdal.com.
- Det er vi veldig fornøyde med.
- Det betyr at mange mennesker gjør en god jobb hver dag, sier direktør Trond Samuelsen i Lefdal.
Blant de tradisjonelle butikkene er også Lefdal billigst. Men Lefdal-butikken er likevel dyrere enn den dyreste nettbutikken.
- På nettet er konkurransen intens, og prisene endrer seg hele tiden. Vi greier ikke skifte ut prislappene i butikken like ofte, sier Samuelsen.
Lefdal har derfor innført en ny ordning:
Finner du varen billigere i Lefdals nettbutikk enn i Lefdal-butikken, skal du få den til nettpris.
- Men det er nettprisen der og da som gjelder.
- Vi kan ikke selge deg varen til en pris du har funnet på nettet tidligere, understreker Samuelsen.
Foretrekker du netthandling fra sofakroken, kan du også slippe frakttillegg ved å velge alternativet «collect@store».
Da kan du plukke opp varen i nærmeste butikk to timer etter at du bestilte den. Dette tilbudet gjelder imidlertid ikke hele vareutvalget på nett.

Elkjøp: Lov å spørre

Elkjøp er hakket dyrere enn Lefdal, både i butikk og på nett.
Ofte kan du likevel finne varer billigere hos Elkjøp enn hos Lefdal.
Står du i en Elkjøp-butikk og oppdager at drømmeproduktet er billigere på elkjop.no, er det ikke sikkert du får kjøpt det til nettpris. Men spør likevel!
- Ofte sier vi ja. Men vi kan ikke love det. Det kan være kampanjer på internett som vi ikke kan matche i butikken, sier kommunikasjonssjef Åshild Indresøvde i Elkjøp.
Hun sier at tre fjerdedeler av Elkjøps varer har samme pris på nett og i butikk. Målet er å innføre helt like priser.
- Åtte av ti kunder har vært på nettsidene våre før de kommer i butikken. Mange syns det er irriterende hvis varen koster mer i butikken. Men inntil vi får på plass et system med elektroniske prislapper, vil det være forskjeller, sier Indresøvde.

LES OGSÅ:

Spår rekordstor julegave-fest

Også Elkjøp har ordningen «collect@store» for deg som handler på nett og vil slippe frakttillegg. 95 til 99 prosent av vareutvalget kan leveres på denne måten.
Handler du små og lette varer på nettet som kan sendes med vanlig brevpost, slipper du også frakttillegget. Dataspill sendes som oftest på denne måten.

Expert: Kjøp på nett, hent i butikk

Expert kommer dårligst ut i prissammenligningen.
- Jeg ser at vi er billigst på noen produkter og dessverre for dyre på noen. Det betyr at vi ikke har gjort god nok jobb. Vi skal være konkurransedyktige på pris, sier kategori- og innkjøpsdirektør Pål Trudeng i Expert.
På ett punkt er likevel Expert best: Absolutt hele vareutvalget på nettbutikken expert.no kan levers i nærmeste butikk uten frakttillegg.
Expert har flest butikker av kjedene, 182 over hele landet.

MPX.no og Komplett.no: Alltid tillegg

Hos de rene nettbutikkene MPX.no og Komplett.no er det selvfølgelig alltid nettpris som gjelder. Og hos de to «tvillingbutikkene» er det ingen vei utenom frakttillegg.
Den billigste løsningen er å hente varene i Sandefjord; da er tillegget 39 kroner. På de seks andre utleveringsstedene er laveste pris 59 kroner. Ellers er det satsene til Posten og Tollpost som gjelder.

LES OGSÅ:

Denne dagen kan bli tidenes nettshoppingdag

I VGs prissammenligning har MPX.no og Komplett.no krøpet under Elkjøp i pris.
- Vi følger nøye med på konkurrentene. Det bildet som tegnes av VGs undersøkelse, stemmer bra med vårt inntrykk av markedet, sier salgs- og markedssjef Dag Olav Knutsen i MPX.no.
- Målet vårt er å være konkurransedyktige hele veien. Men jeg tror ikke noen greier å være billigst på alt hele tiden, sier administrerende direktør Anton Hagberg i Komplett.no.

Alle prisene er hentet inn tirsdag 29. november på nettet og i tre store varehus nordøst for Oslo sentrum: Expert XL Alnabru, Lefdal Alna og Elkjøp Megastore Lørenskog. De aller fleste prisene er lest av fra prislapper i hyllene. I noen få tilfeller der varen eller prisen manglet, har vi fått oppgitt prisen fra betjeningen. Prisene kan ha endret seg innen denne saken står på trykk.
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Forbrukerspørsmål

Flere artikler

  1. Elkjøp eller Expert – hvor er det billigst?

  2. Pristest avslører store prisforskjeller: Her er spillkonsollene billigst

  3. Stor pristest viser opp til tusen kroner i prisforskjell: Slik sparer du på harde konfirmasjonsgaver

  4. Her er Norges billigste nettbutikk

  5. Skuffelse over utdaterte Apple-produkter