Her er Norges beste banker

Har du dårlige vilkår hos nåværende bank, kan du spare mange tusenlapper i året på å bytte til en bank med gode betingelser. Sjekk din bank og se hva du kan spare.

VINNERE: yA Bank, sparesmart.no, Bank Norwegian, OBOS og DinBANK er årets vinnere i Dine Pengers Bank-NM.
Publisert:

Derfor er Bank-NM viktig for deg:

Dine Pengers Bank-NM viser ikke bankenes rente på en tilfeldig dato.
Vi analyserer bankene gjennom et helt år, det gir et mye bedre bilde av hvor god eller dårlig banken din egentlig er.

SE RESULTATENE FOR ALLE BANK-NM KLASSER

Beste boliglån 1 million

Beste fleksilån 2 millioner

Beste sparekonto 50'/100.000

Beste sparekonto 500.000

Beste lønnskonto

Alle banker:

Se resultatene for din bank

Lang tradisjon

Poenget med Bank-NM er å øke konkurransen mellom bankene. Det kommer deg som kunde til gode.
Historien viser hvilke banker som har hatt gode vilkår over tid.
De bankene er attraktive fordi du slipper å bli lurt av et lokketilbud, samtidig som du unngår å skifte bank hyppig.
Dette vises som eksempel i denne grafen. Både Skandiabanken og Landkreditt Bank lå i toppen i 2004, med Landkreditt som vinner av Bank-NM flere år.

Kilde: Dine Pengers Bank-NM

Mens Landkreditt Bank droppet langt ned på listene de neste årene, beholdt Skandiabankene sine gode plasseringer. Derfor er historikken viktig.

DETTE ER BANK-NM

I år arrangeres Dine Pengers Bank-NM for 22.gang. Dette er Norges første og største gjennomgang av norske banker og finansinstitusjoner.

Fem klasser

Vi har sett på beste boliglån innenfor 60-75 prosent for 1 million kroner og fleksilån på 2 millioner kroner, beste sparekonto for sparebeløp mellom 50.000-100.000 kroner og 500.000 kroner, og beste lønnskonto.
For å kåre norgesmesterne i de ulike klassene har vi sett på hvordan de ulike bankene har gjort det gjennom året, fra 1. november 2010 til 1. november 2011, altså ikke bedømt bankene etter hvilken rente de har nå.
I oversikten over bankene har vi sammenlignet bankene uten de mest omfattende kundeprogrammer. Disse krever ofte både forsikring og sparing i tillegg til lån, for å gi deg beste lånerente.
I dette Bank-NM har vi basert oss på bankenes egne prislister gjennom året, slik de er lagt ut på bankenes egne nettsider gjennom året.
I noen tilfeller har vi dobbeltsjekket betingelsene med bankene selv, og tallene er sjekket mot hva bankene selv legger ut på finansportalen.no.
Prislistene bankene legger ut på sine nettsider er ofte mangelfulle og potensialet for feil øker. Det kan dermed forekomme unøyaktigheter i resultatene, og vi tar derfor forbehold om mulige feil.

Du kan lese alt om årets Bank-NM i Dine Penger nr 11-2011, som er i salg fra mandag 5. desember.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om