Toppmøtet

Voksenpoengs guide til investering i fond

Voksenpoeng med Nora gir deg all informasjonen du trenger for å komme i gang med sparing i fond.

Kom i gang med fondssparing med E24s podkast Voksenpoengs
 • Nora Rydne
Publisert: Publisert:

E24s podkast Voksenpoeng med Nora tar deg gjennom det du trenger å vite om de store og viktige tingene du skal få på plass når du er i startgropen av voksenlivet.

Med rente på null har mange fått med seg at sparekonto blir et tapsprosjekt, og at pengene må plasseres andre steder for å vokse. Fond blir gjerne trukket frem som et enkelt og trygt alternativ til for eksempel aksjer.

Men hva må du vite før du starter? Hvilke fond skal du velge, og hvordan minimerer du risikoen for tap?

I Voksenpoengs guide til investering i fond får du fire episoder dedikert til spørsmål som dette. Episodene finner du der du vanligvis lytter til podkast, eller i avspillerne i denne artikkelen, hvor vi har samlet alle fondsepisodene for deg.

Episode 1: Slik kommer du i gang

I første episode får du en innføring i forskjellige fond, hvilke feller du bør unngå, hvordan du finner ut hva det koster å ha pengene dine i fond - og mye mer. I studio sitter økonomisk rådgiver Beate Engelschiøen, som også står bak instagramkontoen «Rikere liv» og facebookgruppa Moneypennys norske versjon, samt E24s børskommentator Sindre Heyerdahl.

Episode 2: Finn frem i jungelen av fond

Hvordan vet du egentlig hvor bra fondet du vurderer å sette pengene dine i, er, og hva du kan forvente av avkastning målt mot avgiften fondet krever? Administrerende direktør Ketil Myhrvold i Morningstar Norge er i studio for å fortelle om hvordan de vurderer hvor gode fond er, og hva du bør se etter når du veier ulike fond opp mot hverandre.

Episode 3: Bør du velge grønne fond?

Både proffe investorer og hobbyinvestorer blir stadig mer opptatt av merkelapper som «grønt» og «ESG» – men hva betyr egentlig disse begrepene, og hva har det å si for deg som skal velge fond? Sjef for bærekraftig investering Sigrid Wilter Slørstad i Nordea liv og sjefstrateg Peter Hermanrud i Sparebank 1 er gjester.

Episode 4: Forvalte og ta ut pengene

Hvordan forvalter du din egen fondsportefølje når du først har satt sparepenger i fond? Og hva skjer egentlig når du skal bruke pengene, for eksempel som egenkapital til bolig? I denne episoden får du blant annet gode tips om hvordan du unngår skattesmell den dagen du tar pengene dine ut av fond.

Økonom og luksusfellen-programleder Lene Drange og E24s børskommentator Sindre Heyerdahl er gjester.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Toppmøtet
 2. Fondssparing
 3. Sparing
 4. Podkast
 5. Fond
 6. Aksjer

Flere artikler

 1. Grønne fond – smarte eller skumle?

 2. Sparepenger i fond? Dette må du huske på den dagen du skal bruke dem

 3. Slik kommer du i gang med fond

 4. Mitt voksenpoeng: Kjerstin Braathen

 5. Mitt voksenpoeng: Thina Saltvedt