SV krever at strømstøtten dekker mer av regningen

Når strømprisen blir høyere enn 50 øre per kilowattime vil SV at staten skal dekke 100 prosent av det overskytende for de første 1.000 kilowattimene.

Lars Haltbrekken (SV) vil dekke mye mer av strømregningen til dem som bruker minst strøm. Når strømprisen blir høyere enn 50 øre per kilowattime vil SV at staten skal dekke 100 prosent av det overskytende for de første 1.000 kilowattimene.
  • NTB
Publisert: Publisert:

Regjeringen varslet torsdag at de vil gå inn for å forlenge strømstøtten for husholdninger ut mars 2023. Men SV er ikke fornøyd og vil dekke mye mer av strømregningen til dem som bruker minst strøm.

– Helt konkret vil vi dekke 100 prosent av en strømpris på over 50 øre per kilowattime for de første tusen kilowattimene du bruker i løpet av en måned, sier energipolitisk talsperson Lars Haltbrekken i SV til NRK.

– Så vil vi ha 80 prosent støtte for de neste 2.000 kilowattimene. Dette gjør at de som har dårligst råd og lavt forbruk får en solid støtte, sier Haltbrekken.

Staten dekker i dag 80 prosent av kostnaden for det overskytende når snittprisen på strøm overstiger 70 øre per kilowattime. Utgangspunktet har vært at dette skal gjelde fra desember til mars, men nå forlenges altså ordningen med ett år.

Forslaget om å forlenge strømstøtten med ett år sendes nå ut på høring. Etter høringen vil saken bli lagt fram for Stortinget. Målet er å få banket forlengelsen igjennom i tide til fakturaen for april, som kommer ut til kundene i mai.

Men først skal SV forhandle.

– Derfor må regjeringen raskt komme til Stortinget, så vi kan ha på plass en ny støtte fra 1. april, sa Haltbrekken til NTB torsdag.

Les også

Strømstøtten forlenges med ett år

Les også

Energipolitikere om dyrere strøm, bensin og diesel: – Kan få store konsekvenser

Publisert:

Her kan du lese mer om