Obos: Sterk prisoppgang i februar

Obos-prisene steg med 2,6 prosent på landsbasis i februar.

STIGER: Boligprisene for Obos steg 2,6 prosent i februar. Illustrasjonsbildet viser nyere boliger på Fornebu, i Koksabukta.
Publisert: Publisert:

Så langt i år har prisene i Oslo-området steget 4,4 prosent, ifølge en pressemelding fra Obos.

Landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte Obos-tilknyttede boliger 2,6 prosent høyere enn i januar, og 8,7 prosent lavere enn i februar 2017.

– Det er positivt at prisveksten fortsetter i februar og at den er sterkere enn prisveksten på samme tidspunkt i fjor. Vi opplever at boligkjøperne er tryggere på fremtidsutsiktene og mer optimistiske når de skal ta en kjøpsbeslutning, sier Obos-konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i pressemeldingen.

– Kan snu tidligere

Han legger til at det likevel er for tidlig å trekke noen endelige konklusjoner om boligmarkedet allerede har snudd.

– Vi har tidligere spådd at endringen vil komme fram mot sommeren, men hvis denne trenden fortsetter kan det tyde på at boligmarkedet vil snu noe tidligere, sier Siraj.

For Obos sett under ett har prisene hittil i år steget med 3,8 prosent.

Eiendom Norge presenterer mandag 5. mars den offisielle boligprisstatistikken.

– Stort paradoks fra Finanstilsynet

Onsdag ble det klart at Finanstilsynet i et nytt forslag vil fjerne det særskilte kravet om egenkapital for sekundærbolig i Oslo. Samtidig foreslår tilsynet at bankene kun får mulighet til å gjøre unntak i åtte prosent av tilfellene, fra tidligere ti prosent.

– Obos er dessverre ikke overrasket over at Finanstilsynet fortsatt ønsker å begrense tilgang på boliglån ved å opprettholde og ytterligere stramme inn lånemulighetene for folk som skal kjøpe bolig for å bo selv. Det er også et stort paradoks at Finanstilsynet i stedet foreslår å lette opp på kredittrestriksjonene for hobbyinvestorer dersom formålet er å begrense gjeld i husholdningene. Vi håper Finansdepartementet og politisk ledelse tar grep slik at det blir lettere for vanlige folk å komme inn på boligmarkedet, sier Kjørberg Siraj.

Boliglånsforskriften ble innført i starten av 2017, da det norske boligmarkedet var på sitt aller heteste. Siden i fjor vår har imidlertid boligprisene falt noe tilbake, særlig i Oslo der prisveksten hadde vært aller sterkest.

Publisert:

Her kan du lese mer om