Budrunde på nyboliger ga 17 millioner ekstra

Etter budrunde på nyboliger på Sagene satt eiendomsmegler og utbygger igjen med 17 millioner kroner mer enn listeprisen.

STOR BUDRUNDE: Interessen for leilighetene i Brochmannsgate 9 på Sagene har vært enorm, og over 1.500 mennesker skrev seg opp som interessenter for de totalt 25 leilighetene i nybygget.
  • E24
Publisert: Publisert:

Tradisjonelt sett selges nyboliger ofte til en fast listepris, men etter enorm pågang for utbyggingsprosjektet på Sagene bestemte DNB Eiendom Nybygg og deres kunde seg for å kjøre budrunder.

– På sentrumsnære, små nybyggprosjekter tror vi det er lurt med budrunde, sier eiendomsmegler Jørn Are Skjelvan i DNB Eiendom Nybygg til Finansavisen.

Det første til at de totalt 25 leilighetene på Sagene steg kraftig i pris. Mens leilighetene i utgangspunktet hadde et prisspenn fra 1,99 millioner til 6,3 millioner kroner, endte de opp på mellom 2,1 og 7 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Med opprinnelig pris ville salgssummen endt på 88 millioner kroner, men på grunn av den kraftige interessen under budrundene ble den endelige salgssummen på 105 millioner kroner, tilsvarende en ekstragevinst på 17 millioner kroner.

– Vi trodde i starten at mange skulle falle fra, men det stemte ikke. Det var et par av de 1.500 som skrev seg opp som interessenter som svarte at de syntes det var dumt fordi det da ble dyrere enn de hadde regnet med. Men de andre syntes det var en fair måte å få muligheten til å kjøpe på, sier Skjelvan til Finansavisen.

Les også

Økonom: – Umulig å bygge seg ut av boligkrisen

Boligprisene i Oslo har steget kraftig det siste året, og var i mai opp 2,2 prosent. På årsbasis har boligprisene i Oslo steget med 12,8 prosent på bruktboliger. Oslo har dermed hatt den største årlige boligprisveksten, ifølge tallene fra Norges Eiendomsforbund som ble publisert i forrige uke.

Og utbudet av boliger i Oslo er rekordlavt. Det ligger for tiden rundt 1.140 bruktboliger til salgs nå.

– I løpet av mine 15 år i bransjen har jeg aldri sett så lavt volum i begynnelsen av juni måned, sa DNB Eiendoms områdesjef i Oslo André Øren til E24 forrige uke.

Les også

Økonom: – Umulig å bygge seg ut av boligkrisen

Les også

Fersk oversikt for hele landet: Så mye bolig får du for pengene

Les også

I denne norske byen har boligprisene steget mer enn i Oslo

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Bolig
  2. Boligmarkedet
  3. DNB

Flere artikler

  1. Meglere spår flere budrunder på nye boliger

  2. – Boligprisene lokker frem nye kjøpergrupper

  3. Disse boligtypene driver prisveksten i Oslo

  4. Leilighet i Gamle Oslo solgt for 1,35 mill. over prisantydning: – Med fasit i hånd så var det en lokkepris

  5. Meglere melder om positivt skifte: – Folk tenker at bunnen er nådd