Buchardt: - Det er større enn hvilken som helst skimedalje

Arthur Buchardts hotellprosjekt nominert til prestisjepris i Cannes.

HENGER HØYT: Å bli nominert til Mipim Awards er ifølge Arthur Buchardt «fantastisk», og større enn å vinne de fleste skimedaljer.

Kurt Andre Høyessen
Publisert:,

- Jeg er ikke altfor intelligent, akkurat som skiflyvere.

Slik var svaret til Arthur Buchardt på hvorfor han turde å kontrahere tomten i Kista utenfor Stockholm i det mørke finansåret 2009.

Hotellet er for lengst åpnet, og nå får hotellkongen lønn for strevet i form av nominering til en svært prestisjefylt eiendomspris.

Buchardt er nemlig innstilt til Mipim Awards 2012, som er en pris som blir utdelt under eiendomsarrangementet Mipim i Cannes.

Cannes-samling

Mipim løper av stabelen i begynnelsen av mars, og messen samler årlig flere tusen eiendomsfolk i den kjente filmbyen, herunder også et stort antall norske eiendomsfolk.

Arthur Buchardts spektakulære Victoria Tower er nominert i kategorien «Best Hotel & Tourism Resorts», og konkurrerer mot prosjektene Six Senses Con Dao i Vietnam og The Bulgari Hotel & Residences i England.

Stor konkurranse

- Dette føles helt fantastisk, og det er større enn hvilken som helst skimedalje, fordi det finnes langt flere eiendomsutviklere i verden enn det er skiutøvere.

- Jeg er svært stolt over at Victoria Tower er nominert og over arbeidet som arkitekten Karolina Keyser har lagt ned, sier Arthur Buchardt til Fastighetsvärlden.

Eneste fra Norden

Victoria Tower er det eneste prosjektet fra Norden som er nominert til en pris under Mipim i Cannes.

Victoria Tower er på 33 etasjer, hvorav hotell utgjør brorparten av arealet. De ti øverste etasjene er satt av til kontorformål. Hotellet drives av Scandic.

Les flere nyheter fra eiendomsmarkedet på Estate Nyheter

Her kan du lese mer om