Hollywood-interesse for norske landemerker

De største filmstudioene i Hollywood snuser på Preikestolen, Trolltunga, Folgefonna og Lofoten som location for nye storfilmer.

POPULÆRT: Prekestolen er en av Norges mest populære turistmål.

Foto: Kristian Helgesen VG
Publisert:,

I et intervju med Aftenposten forteller linjeprodusentene Tor Arne Øvrebø og Per-Henry Borch om stor pågang fra internasjonale studioer som vil filme i Norge.

– Skaperne av en kommende storfilm fra Disney-eide Lucas Film ønsker å bruke Preikestolen eller et annet, Preikestol-lignende sted, som en mektig location for sluttscenene i produksjonen, opplyser Borch.

Etter det avisen har grunn til å tro, er dette snakk om en ny film i Star Wars-serien.

– I juni og juli gjennomførte vi en besøksrunde sammen med disse folkene, hovedsakelig på Vestlandet

Les også

Her frykter ordføreren flere turister: – Det er fullt!

I tillegg forteller de to at Marvel Studios, som blant annet produserer Avengers-filmene, har vært på befaring i Norge for å planlegge mulige scener til en av de kommende produksjonene.

Borch nevner at de utenlandske selskapene har uttrykt interesse for å filme på spektakulære steder som Preikestolen, Trolltunga og isbreen Folgefonna ved Odda, og flere steder i Lofoten.

Tidligere i år har Hollywood-produksjonene «Snømannen» med Michael Fassbender og «Downsizing» med Matt Damon gjestet Norge og brukt steder som Oslo, Rjukan, Bergen og Trollfjorden i Lofoten til å filme scener.

I NORGE: Den irske Hollywood-stjernen Michael Fassbender i rollen som Harry Hole under innspilling i Norge. Dette i forbindelse med filmatiseringen av Jo Nesbøs bok "Snømannen" i Oslo.

Foto: Trond Solberg VG
Les også

AUF ber Ap skrinlegge oljeutredning av Lofoten

Les også

Venstre vil ikke utvide Oslo Lufthavn

Les også

– Ligger an til å bli tidenes beste sommer

Her kan du lese mer om