- Townhousene blir stort sett solgt med en gang

Ifølge eiendomsmeglerne herjer det nå en townhouse-feber i hovedstaden.

LUKSUS I BYEN: Dette townhouset på Skarpsmo har en prisantydning på 17,9 millioner. Ifølge Privatmegleen har flere meldt interesse i forkant av visningen.

Privatmegleren
  • Ida Hanstad
Publisert: Publisert:

- De siste fem årene har vi sett en større interesse for townhouses, og den interessen er stadig økende, sier partner Odd Kalsnes i Privatmegleren til E24.

For tiden har han blant annet et townhouse i Magnus Barfotsgate på Skarpsno til salgs. Prisantydningen er på 17,9 millioner, og allerede før visning har ni stykker meldt interesse for den 320 kvadratmeter store boligen.

- Disse objektene blir stort sett solgt med en gang, sier Kalsnes.

Også partner Nils O. M. Nordvik i eiendomsmeglerfirmaet Nordvik & Partners sier at de opplever større interesse for denne typen objekter.

- Det er ingen tvil om at disse har blitt superpopulære igjen. Folk er på vei ned mot bysentrum, og det er nå ansett som svært trendy å bo i et townhouse, sier han til E24.

E24 BEDRIFT: Sjekk nøkkeltallene til norske eiendomsmeglerforetak.

Andre kjøpere

Tidligere ble townhousene ifølge Kalsnes ofte kjøpt av ambassader, og gjerne folk med frie yrker

- Slik er det ikke lenger, sier han.

- Det er hovedsakelig to kundegrupper som fører til økt pågang på townhousene. Den ene gruppen er godt voksne par, som kanskje er inne i sitt andre eller tredje ekteskap. De ønsker å bo i hus, men ikke å ha en stor hage å ta seg av. Samtidig vil de ha kort avstand til byen og de mulighetene som finnes der. Forklaringen er nok at middelaldrende folk i dag mer aktive på den sosiale fronten, sier han.

Ifølge ham er det riktignok nå hovedsakelig barnefamilier som vil bo i townhouse.

- Før var det nok ikke helt stuerent å bo i byen med barn. Dette har endret seg. Det ser vi også i oppganger i blokker i Oslo, hvor det nå er langt flere barnevogner enn tidligere, sier han.

LES OGSÅ:Garanterer å selge din gamle bolig

(Saken fortsetter under bildet.)

HAGEFLEKK I BYEN: For nærmere 18 millioner kan man få et townhouse med både sentral beliggenhet og egen hage på Skrapsno i Oslo.

Privatmegleren

- Trendy og internasjonale

Også Kalsnes bekrefter at det er økt pågang fra barnefamilier.

- Det er ingen tvil om at flere barnefamilier vil bo sentrumsnært, og hvis de har råd til det, vil de ha et townhouse, sier Nordvik.

- Ofte er foreldrene ganske trendy og litt internasjonale. For ikke lenge siden solgte vi et slikt objekt til et par hvor den ene opprinnelig kommer fra Frankrike. De ønsket å la barna gå på en Den franske skolen på Frogner, og ville derfor bosette i et townhouse i relativt kort avstand til denne, legger han til.

Han opplever også økt pågang fra familier med tenåringer.

- Mange av disse familiene har flyttet ut av byen mens barna var små, men ønsker å flytte inn igjen når barna blir eldre. Dette har først og fremst med tilgang på aktiviteter å gjøre, sier han.

LES OGSÅ:Gikk 1,4 millioner over takst - nå skal hytta rives

Dyr luksus

Riktignok er ikke townhousene for hvem som helst.

- De kjøpes ofte av folk med godt betalte jobber. Disse objektene selges sjeldent for ti millioner kroner, sier Kalsnes.

Også Nordvik bekrefter at et townhouse fort koster «en del kroner».

- De ligger ofte på mellom 15 og 25 millioner, sier han.

- At det er større interesse blant forholdsvis unge barnefamilier, viser også at de yngre har fått mer penger, poengterer Kalsnes.

LES OGSÅ:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Gjør nytt forsøk med Norges høyeste kvadratmeterpris

  2. Høy aktivitet iførste visningshelg

  3. Oslo-folk strømmer til visninger i nabokommunene

  4. Vil ha 50 mill. for 250 kvadratmeter

  5. – Folk vil ikke strekke strikken like langt i budrundene