- Townhousene blir stort sett solgt med en gang

Ifølge eiendomsmeglerne herjer det nå en townhouse-feber i hovedstaden.

LUKSUS I BYEN: Dette townhouset på Skarpsmo har en prisantydning på 17,9 millioner. Ifølge Privatmegleen har flere meldt interesse i forkant av visningen.

Privatmegleren
  • Ida Hanstad
Publisert:

- De siste fem årene har vi sett en større interesse for townhouses, og den interessen er stadig økende, sier partner Odd Kalsnes i Privatmegleren til E24.

For tiden har han blant annet et townhouse i Magnus Barfotsgate på Skarpsno til salgs. Prisantydningen er på 17,9 millioner, og allerede før visning har ni stykker meldt interesse for den 320 kvadratmeter store boligen.

- Disse objektene blir stort sett solgt med en gang, sier Kalsnes.

Også partner Nils O. M. Nordvik i eiendomsmeglerfirmaet Nordvik & Partners sier at de opplever større interesse for denne typen objekter.

- Det er ingen tvil om at disse har blitt superpopulære igjen. Folk er på vei ned mot bysentrum, og det er nå ansett som svært trendy å bo i et townhouse, sier han til E24.

E24 BEDRIFT: Sjekk nøkkeltallene til norske eiendomsmeglerforetak.

Andre kjøpere

Tidligere ble townhousene ifølge Kalsnes ofte kjøpt av ambassader, og gjerne folk med frie yrker

- Slik er det ikke lenger, sier han.

- Det er hovedsakelig to kundegrupper som fører til økt pågang på townhousene. Den ene gruppen er godt voksne par, som kanskje er inne i sitt andre eller tredje ekteskap. De ønsker å bo i hus, men ikke å ha en stor hage å ta seg av. Samtidig vil de ha kort avstand til byen og de mulighetene som finnes der. Forklaringen er nok at middelaldrende folk i dag mer aktive på den sosiale fronten, sier han.

Ifølge ham er det riktignok nå hovedsakelig barnefamilier som vil bo i townhouse.

- Før var det nok ikke helt stuerent å bo i byen med barn. Dette har endret seg. Det ser vi også i oppganger i blokker i Oslo, hvor det nå er langt flere barnevogner enn tidligere, sier han.

LES OGSÅ:Garanterer å selge din gamle bolig

(Saken fortsetter under bildet.)

HAGEFLEKK I BYEN: For nærmere 18 millioner kan man få et townhouse med både sentral beliggenhet og egen hage på Skrapsno i Oslo.

Privatmegleren

- Trendy og internasjonale

Også Kalsnes bekrefter at det er økt pågang fra barnefamilier.

- Det er ingen tvil om at flere barnefamilier vil bo sentrumsnært, og hvis de har råd til det, vil de ha et townhouse, sier Nordvik.

- Ofte er foreldrene ganske trendy og litt internasjonale. For ikke lenge siden solgte vi et slikt objekt til et par hvor den ene opprinnelig kommer fra Frankrike. De ønsket å la barna gå på en Den franske skolen på Frogner, og ville derfor bosette i et townhouse i relativt kort avstand til denne, legger han til.

Han opplever også økt pågang fra familier med tenåringer.

- Mange av disse familiene har flyttet ut av byen mens barna var små, men ønsker å flytte inn igjen når barna blir eldre. Dette har først og fremst med tilgang på aktiviteter å gjøre, sier han.

LES OGSÅ:Gikk 1,4 millioner over takst - nå skal hytta rives

Dyr luksus

Riktignok er ikke townhousene for hvem som helst.

- De kjøpes ofte av folk med godt betalte jobber. Disse objektene selges sjeldent for ti millioner kroner, sier Kalsnes.

Også Nordvik bekrefter at et townhouse fort koster «en del kroner».

- De ligger ofte på mellom 15 og 25 millioner, sier han.

- At det er større interesse blant forholdsvis unge barnefamilier, viser også at de yngre har fått mer penger, poengterer Kalsnes.

LES OGSÅ:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Gjør nytt forsøk med Norges høyeste kvadratmeterpris

  2. Vil ha 50 mill. for 250 kvadratmeter

  3. Høy aktivitet iførste visningshelg

  4. Annonsørinnhold

  5. Tøyen-leilighet steg 1,1 million på to år

  6. Ligget ute ett år til 110 millioner:- Total skivebomå prise så høyt