En av elevene på denne skolen skal ha tjent 72 millioner dollar på aksjer

Amerikanske medier kaller 17-åringen fra Queens for «The Teen Wolf of Wall Street».

Lunsjpausene på denne videregående skolen i bydelen Queens i New York kan brukes til så mangt. Aksjehandel, for eksempel.
Publisert:

Nå 17 år gamle Mohammed Islam er tidligere utpekt av Business Insider som en av 20 under 20 år å følge i finansverdenen, og historien hans er i mandagens utgave av New York Magazine fremhevet som årets 12. viktigste grunn til å elske New York.

«Mo», som han kalles av vennene, bekrefter ikke beløpet 72 millioner dollar (over 530 millioner kroner), men sier til magasinet at det han har tjent på aksjehandel i lunsjpausene på skolen er et «høyt, åttesifret tall».

– Hva får verden til å gå rundt? Penger. Hvis penger ikke flyter, hvis forretninger ikke blir gjort, så skjer det ingen innovasjon, ingen produkter skapes, og det blir ingen investeringer, vekst eller jobber, sier Islam i intervjuet som ifølge NYMag skjedde i selskap med to av 17-åringens kompanjonger.

Oppdatering:

Historien om Mo mandag gikk verden rundt, kom det stadig flere bekjente av 17-åringen på banen for å tilbakevise saken som oppspinn. Det amerikanske nettstedet Business Insider, som selv tidligere hadde omtalt 17-åringen, har vært i kontakt med journalisten bak intervjuet i New York Magazine. Hun hevdet at hun er trygg på at alle opplysningene er korrekte.

I et intervju på TV-kanalen CNBC innrømte Islam selv kort tid etter at den angivelige gevinsten hans var blåst ut av proporsjoner. Han har tjent "noen millioner dollar", opplyser 17-åringen.

Skal starte hedgefond

Ifølge intervjuet planlegger de tre nå å starte et hedgefond til neste år.

– Vi vil skape et brorskap. For oss som er koblet sammen, som er med på dette i fellesskap, som har påvirkning. Sånn som Koch-brødrene, sier Islam til magasinet.

Industrimagnatene Charles og David Koch har hver en nettoformue på omlag 40 milliarder dollar.

Les på Dine Penger+ : Slik vurderer du om du bør satse penger på aksjer

Islam sier til magasinet at han foretrekker aksjer fremfor investeringer i oppstartsbedrifter.

Styrtrike ungdommer

Historien begynner å bli relativt full av unge gründere som starter med (typisk) en idé til en app - og som blir styrtrike når teknologien kjøpes opp av et av de store selskapene.

E24 omtalte i fjor den da 17 år gamle Nick D'Aloisio, som utviklet nyhetsleser-appen Summly hjemme på «gutterommet» før Yahoo bladde opp 180 millioner kroner for programvaren.

– Jeg har fortsatt halvannet år igjen som student på high school, fortalte Nick D’Aloisio da nyheten ble kjent via flere store aviser. Den unge IT-millionæren er født i 1995, ett år etter at Yahoo ble stiftet.

Les også

Nick (17) lagde app på gutterommet – tjente 175 mill.

Publisert: