Finn billigste bank for deg: Så enkelt kan du spare 90.000 kroner på boliglånet

Har du to millioner kroner i boliglån og er kunde i den dyreste storbanken, gir du bort over 90.000 rentekroner i løpet av 20 år. Her er de billigste bankene!

Mer å rutte med: En av fem bytter bank, men det burde vært flere. Det er fortsatt store summer å spare på å bytte fra dyre til billige banker. Se i tabellene for hvor mye!
Publisert:

Store forskjeller. Norges Banks styringsrente har vært stabil over lenger tid. Men bankenes renter varierer, og det er faktisk ganske store forskjeller viser Dine Pengers nye banktest.

I Danske Bank, som er dyreste storbank i Dine Pengers oversikt, må du betale 4,40 prosent effektiv rente på et vanlig boliglån på 1 million kroner.

I Skandiabanken slipper du unna med 3,80 prosent. Det er ikke vanskelig å se at det er en betydelig forskjell.

Men hva utgjør denne forskjellen i kroner over lånets løpetid på 20 år? Over 50.000 kroner - etter skatt! Da har vi regnet på et vanlig annuitetslån, der månedsbeløpet du betaler er fast, men der du i starten betaler mest renter.

Les også:Sparte 100.000 kroner på lånet ingen vil ha

Nesten 100.000 kroner. Har du to millioner i lån, er forskjellen formidable 91.000 kroner i favør Skandiabanken i forhold til Sparebanken Vest, som er dyreste storbank akkurat nå.

Men har du 3 millioner i lån, bør du holde deg fast nå. Forskjellen mellom billigste bank, Skandiabanken, og dyreste storbank, Danske Bank, er 133.000 kroner i løpet av 20 år - alle tall etter skattefradrag på 27 prosent.

I en InFact undersøkelse for VG tidligere i år, svarer 1 av 5 at de vurderer å bytte bank. Tallet burde heller være 4 av 5, da vil de fleste kunne spare titusener på boliglånet sitt.

Beste bank.Overlegent beste bank er Skandiabanken. På lån over 2 millioner kroner skiller det hele 0,2 prosentpoeng til nestbeste bank på listen. Det spørs hvor lenge Skandiabanken kan holde denne forskjellen, banken varslet allerede tidligere i høst at renten vil kunne bli satt opp, mest på grunn av økte kapitalkrav også i Sverige.

Samtidig har Skandiabanken fått mange nye lånekunder det siste halve året, da de fleste storbankene økte renten. Velger Skandiabanken å øke renten nå, blir mange kunder skuffet og kan forsvinne igjen.

Bedre storbanker. I høst har faktisk to av storbankene redusert renten på lån.

Danske Bank har barbert 0,3 prosentpoeng av lånerenten for lån over 2 millioner kroner, mens SpareBank 1 SR-bank har kuttet 0,1 prosentpoeng.

Det betyr at alle storbankene nå har ganske like vilkår, neppe tilfeldig. Å bytte bank fra én storbank til en annen, gir dermed liten eller ingen gevinst.

Så mye kan du spare på å bytte fra dyre til billige banker

Under ser du hvor mye du kan spare på å bytte fra den dyreste banken til den billigste – etter hvor mye lån du har. Beløpene er beregnet på lån innenfor 75 prosent sikkerhet.

Når lånet ditt er på 1 million kroner


Når lånet ditt er på 2 millioner kroner

Når lånet ditt er på 3 millioner kroner

1) Oppgir bare eksempler på renter på sine nettsider - disse er brukt her. Banken opplyser ikke renter til Finansportalen.

Regn ut hva DU kan spare

Sjekk hva du kan spare på ditt lån. Legg inn renten din i kalkulatoren under, legg inn boligverdi og lånesum og se hva du kan spare. Deretter kan du trykke på knappen og gå rett til tjenesten for å sende søknad om å bytte lån. Enklere blir det ikke!


Slik bytter du bank

1. Finn banker som har bedre renter enn din bank i dag, bruk for eksempel kalkulatoren over.

2. Bestill de banktjenester du ønsker. Banken avslutter kundeforholdet til din gamle bank.

3. Signering og legitimering. Har du kontaktet din nye bank gjennom nett eller telefon, får du tilsendt avtaler til signering, og må mest sannsynlig møte opp på postkontoret for å legitimere deg.

Mer om detaljene kan du lese her:Bytt bank på 1-2-3

Følg Dine Penger på Facebook!

Forutsetninger for sammenligningen:

Lånene er beregnet som et annuitetslån med løpetid på 20 år, effektiv rente inkluderer etableringsgebyr og termingebyr. Renter og gebyrer på lån er fradragsberettiget i selvangivelsen, med en skatteeffekt på 27 prosent. Besparelsen er beregnet etter skattefradraget, og forutsetter samme rentedifferanse som i dag.

Nedbetaling av lån er en kontantstrøm som egentlig skal neddiskonteres med forventet inflasjon over 20 år for å finne dagens pengeverdi, dette er ikke gjort her.

OBS! Enkelte banker krever forskjellig grad av kundetilknytning/-programmer for å få den oppgitte renten. Banker med særdeles omfattende kundeprogrammer er utelatt her.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om