Verdens største elektronikkmesse arrangeres denne uken

Når CES-messen nå går av stabelen, vil det aller nyeste innen teknologi vises frem. Selvkjørende biler og kunstig intelligens er blant det teknologigiganter nå vil lansere. 

Mercedes-Benz F 015 Luxury ble presentert på fjorårets CES-messe. Selvkjørende biler er bare noe av det årets teknologimesse vil vise fram.
Publisert: Publisert:

Flere hundre nye teknologiprodukter har allerede inntatt Las Vegas, når CES, Consumer Electonics Show, arrangeres fra og med torsdag.

Elektronikkmessen er den største av sitt slag i verden, og stiller fram det nyeste innen teknologiutvikling.

Over 3.800 bedrifter får muligheten til å vise fram sine beste produkter, som forhåpentligvis vil ta markedet med storm.

Bilindustriens satsinger

Forventningene til lanseringen av årets bilmodeller er høye, hvor elmotorikk og selvkjørende egenskaper kan forventes.

Men det ser ikke ut til at produsentene skuffer; biler som konfigureres med ansikt- og stemmegjenkjennelser, og flere selvparkerende modeller, skal nå vises fram. Tesla-konkurrenten Faraday har lokket med at de nå vil annonsere hva som blir deres nye produksjonsklare modell, beskrevet som en «elsuperbil».

Volvo har også planer om å diskutere kunstig intelligens og større grad av selvkjøring på sine nye modeller.

Kunstig intelligens

Fremtiden er full av teknologiske endringer, og i den grad dagens trender er under utvikling, vil flere produkter vise til fremtidens forbrukerelektronikk. Robotteknologi og produkter som baserer seg på å gjøre hverdagen enklere er også et stort tema på årets konferanse.

Messen har fokus på mulighetene innen kunstig intelligens (AI), hvor tenkende systemer og roboter med egenskaper som personlige assistenter har skutt fart.

Flere roboter vil presenteres på årets messe, med mål om å lanseres på markedet innen kort tid.

Nye brukeregenskaper

Og forbrukerne har mer i vente. Særlig vil det nyeste innen skjermteknologi stilles ut på elektronikkmessen, hvor det forventes at Sony kommer med full 4K-skjermoppløsning på sin nye Xperia-telefon.

OLED-teknologi med flere piksler, samt HDR-teknologi, som gjengir film i bedre farger og en forsterket kontrast mellom svart og hvitt, skal stilles ut av produsentene i flere produktrekker.

Flere produsenter av tablets og laptoper, som blant annet Acer, Dell og Lenovo, vil presentere modeller med spesifiserte brukeregenskaper, særlig med tanke på spillindustrien.

Trådløse headset og bruk av VR, kunstig virkelighet, vil også gjøre seg gjeldende på produktene som lanseres fram mot 8. januar. Interessant er det at hverken Microsoft eller Apple deltar på elektronikkmessen, som i fjor hadde over 177.000 besøkende.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om