Flytte til London? Nå kan du kjøpe Mayfair-hjemmet til Jackie O.

For den nette sum av 268 millioner kroner kan du flytte inn i London-hjemmet til den tidligere presidentfruen Jackie Kennedy Onassis. 

GOD BELIGGENHET: Leiligheten har utsikt rett på Grosvenor Square, i et boligstrøk fullt av ambassader.

Foto: Grant Frazer
  • Julia Kirsebom Thommessen
Publisert:,

Onassis-familiens luksushjem i eksklusive Mayfair i London selges for 25 millioner pund, eller 268 millioner kroner, skriver The Telegraph.

Familiens kanskje mest kjente medlem er Jacqueline «Jackie» Kennedy Onassis, den tidligere amerikanske presidenten John F. Kennedys kone.

Etter presidentens død i Dallas i 1963 giftet hun seg fem år senere med den styrtrike greske rederen Aristoteles Onassis, på den tiden en av verdens rikeste menn.

Det var han som eide hjemmet som nå er lagt ut til slags, et palass som ble benyttet av både Jackie Kennedy, men også hennes svigersøster Artemis Onassis.

Det er den britiske luksusmegleren Wetherell som selger leiligheten, som ligger midt i byen med kort avstand til kjente Hyde Park.

«Troféeiendom»

EKTEMANNEN: Jackie Kennedy Onassis med ektemann nummer to, Aristoteles Onassis.

Foto: WETHERELL

Administrerende direktør i Wetherell, Peter Wetherell, kaller luksusboligen den fineste leiligheten i Grosvenor Square.

– Dette er en troféeiendom, og en fantastisk langtidsinvestering og hovedresidens i London, sier han i en uttalelse.

I en e-post til E24 forteller han at meglerselskapet allerede har mottatt forespørsler fra milliardærfamilier basert i Qatar, Saudi-Arabia og USA.

Wetherell legger til at det nok er nødvendig med oppussing, men at dette kan legge til 1.000 britiske pund per kvadratfot, og øke verdien av boligen betraktelig (en kvadratfot er 0,09 kvadratmeter, red.anm.).

Meglerselskapet spesialiserer seg på eiendommer i den eksklusive bydelen Mayfair i London.

Onassis-huset ligger ikke langt fra luksusvarehusene Harrods og Selfridges.

Leiligheten er komplett med fem soverom og seks bad tilhørende rommene. I tillegg har bygningen to heiser og tjuefiretimers portnertilbud, selvsagt kledd i uniform.

I leiligheten, som strekker seg over 465 kvadratmeter, finnes også kontor, bibliotek, mottagelsesrom og påkledningsrom til både han og henne.

ROMSLIG: I millionleiligheten er det hele 465 kvadratmeter å boltre seg på.

Foto: Grant Frazer

Kennedy-forbannelsen

I LONDON: Jackie Kennedy Onassis avbildet i 1961 i London.

Foto: AP

Jacqueline Kennedy Onassis var USAs førstedame i den korte tiden hennes første ektemann John F. Kennedy rakk å være president før sin død.

Hun var ansett som et internasjonalt moteikon.

Presidenten ble skutt og drept under en biltur i Texas i 1963, mens kona satt ved siden av i kabrioleten. Paret var i Texas for å drive valgkamp, og det var første gang førstedamen hadde blitt med sin mann på en slik tur.

1960: Familien Kennedy tre år før presidenten ble drept i Texas.

Foto: WETHERELL

Noen hevder den mektige Kennedy-familien er ofre for en forbannelse: I tillegg til John ble også hans bror Robert drept på 60-tallet, og hans sønn John jr. døde i en flyulykke i 1999.

Generelt må familien ha et frynsete forhold til fly, for hele fire medlemmer av slekten har dødd i flyulykker uavhengig av hverandre.

Presidentenken giftet seg senere med den greske skipsrederen Aristoteles Onassis, og tok hans navn i tillegg til Kennedy.

Det var etter sigende ikke et lykkelig ekteskap, men paret holdt sammen til ektemannens død i 1975.

Selv døde hun av kreft i 1994, bare 64 år gammel.

Les flere saker om bolig på Dine Penger+

Ikke la deg friste av forsøk på boligkupping

– Kupping handler om at kjøpere forsøker å snike i køen for å få en bedre pris, sier NEF-direktør Carl O. Geving, og anbefaler at man bør tenke seg om en ekstra gang før man sier ja til forhåndsbud. Les saken her.

Slik vinner du budrunden uten å gå på en boligsmell

Her er ekspertenes beste råd til hvordan du kan sikre deg boligen du drømmer om – på en trygg måte, og til en mest mulig riktig pris. Les guiden her.

Dette bør du vite hvis du vurderer å kjøpe oppussingsobjekt

Det er lett å tenke at oppussingsobjekter kan være en billigere inngang til boligmarkedet. Det er imidlertid en del feller å gå i for den som tar sjansen på å gi seg i kast med et slikt prosjekt. Les saken her.

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
  2. England
  3. Bolig

Flere artikler

  1. Økonom advarer mot boligprisboble i Norge

  2. BN Bolig selger boliger med nesten bare fullmektiger og traineer

  3. Obos-prisene steg med 0,4 prosent i juni

  4. Annonsørinnhold

  5. Milliardøkning i statlige boliglån

  6. Oppussingsobjekt gikk 1,15 mill. over prisantydning i Oslo