Kilder: Ferrari vil doble fortjenesten med «familiebil»

I forkant av nye resultattall onsdag melder Bloomberg at Ferrari vurderer å lage en romslig og praktisk fireseter – i håp om bredere appell og styrket bunnlinje.

FOR MYE FØLELSER? Ifølge Bloomberg planlegger Ferrari en romslig og praktisk fireseter som ledd i en plan om resultatdobling innen 2021. Her er en Ferrari California.
  • Karl Wig
Publisert: Publisert:

Det kan sende grøss igjennom mang en Ferrari-purist, men ifølge Bloombergs ikke-navngitte kilder har den italienske superbilprodusenten allerede satt til verks en femårsplan for å øke salgsvolumene, og omsider doble bunnlinjen innen 2022.

Og da trenger muligens modellparken drahjelp av noe med litt bedre balanse mellom følelser og fornuft. Ifølge det amerikanske nyhetsbyrået vurderer Ferrari derfor å lage en ny fireseter.

Har avfeid Ferrari-SUV

Bilen, som inntil videre kun skal eksistere på tegnebrettet, beskrives som romsligere og mer praktisk enn noen av dagens modeller, og kan slik tilføre bredde i sortimentet.

Hvordan den vil se ut er uvisst, men det er verdt å merke seg at Ferrari-toppsjef Sergio Marchionne tidligere har avfeid ideen om en Ferrari-SUV – og ifølge Bloomberg ønsker italienerne heller å posisjonere bilen i et mer sportslig premiumsegment.

Les også

Trumps gamle Ferrari solgt for rekordsum

Onsdag legger Ferrari frem nye resultattall. På forhånd er det ventet et overskudd før skatt på minst én milliard euro i regnskapsåret, eller vel 9,3 milliarder norske kroner. Det vil være en resultatforbedring på 14 prosent fra året før.

Sprenger produksjonsgrenser

Ferrari har alltid vært en nøysom nisjeprodusent, og hadde lenge et produksjonstak på 7.000 biler i året. Men dette har gradvis endret seg.

Les også

Elon Musk om Model 3: – Kan stå overfor et produksjonshelvete

Siden Sergio Marchionne tok plass i Ferrari-sjefsstolen i 2014, er den tidligere produksjonsgrensen allerede passert. Den er nå høynet til 10.000 biler i året, men ifølge Bloomberg planlegger Marchionne å overstige dette antallet også.

Marchionne går av som Ferrari-sjef i 2022, hvor han angivelig vil ha gjennomført sin femårsplan året i forveien. Ifølge Bloomberg blir planene offentliggjort til neste år.

Les også

NAF: – Planlegg bilferien før avreise

Les også

127.000 skylder fortsatt årsavgift – kan bli avskiltet

Les også

Selvkjørende biler kan få eget kjørefelt i Danmark

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Ferrari
  2. Bil

Flere artikler

  1. Ferrari vil utfordre Tesla og lage elektrisk superbil

  2. Opec+ øker oljeproduksjonen med 400.000 fat om dagen

  3. Dette skjer denne uken: «Én av verdens viktigste politiske hendelser» starter

  4. Ford skal investere 87 milliarder kroner i elbiler

  5. Betalt innhold

    Svensk superbilprodusent satser på å slå Ferrari i 400 km/t