Fra 500 kroner natten: Fortsatt ledig i fjellet

Det er fortsatt ikke for sent å sikre seg litt ferieidyll i den norske fjellheimen.

LEDIG: Du kan fortsatt leie hytte i fjellet, her fra Skeikampen.

Foto: Finn.no
 • Anne Lise Stranden
Publisert:,

Mye ledig. Misunnelig på venner som legger ut bilder av snødekket landskap, fjell, alpint og peiskos på sosiale medier?

Om du hiver deg rundt nå, har du fortsatt mulighet til å sikre deg litt ferieidyll i den norske fjellheimen.

Vinterferien begynner i uke 8 i de fleste fylker, blant annet i Oslo og Akershus, Stavanger og Trondheim, mens den enkelte steder legges til uke 9.

Les også:En av fire reiser utenlands i vinterferien

6000 for åtte. Et søk på ledige hytter i uke 8, viser for øyeblikket 693 treff. En titt på tilbudet viser at det er ledige hytter å finne på Trysil, Skeikampen, Beitostølen Norefjell og Hemsedal.

For eksempel kan du leie en hytte for 6.000 kroner i Trysil med sengeplass til åtte. Er dere to familier som spleiser, blir ikke det mer enn 500 kroner natten på hver.

– Det finnes noe for enhver smak og lommebok. Kravet om standard og beliggenhet har ofte mye å si for prisen.

Hvis du kan kjøre til alpinbakken og du klarer deg med en hytte uten alt av moderne fasiliteter, trenger du ikke å bruke hele lønningsposen, forklarer Terje Berge, kommersiell direktør i Finn reise.

Les også: Svindelmistenkt ferieklubb fortsatt i full sving

Billig alternativ. På nettsiden Airbnb, som også formidler leie av boliger mellom private, er det 294 treff på ledige krypinn denne uken. Du kan få leie en fjellhytte i Geilo til 1500 kroner natten. Eller en fjellhytte med utsikt i Vang i Valdres til 1070 kroner natten.

Dersom snø og skiføre ikke er et must, er prisen betydelig lavere. Du kan leie et koselig hus ved sjøen i Fredrikstad, til 517 kroner natten. Eller du kan leie en byleilighet og benytte vinterferien til å gjøre deg mer kjent i Bergen, Stavanger, Tønsberg eller Trondheim.

En hel leilighet kan bli midlertidig din for 802 kroner pr natt i Trondheim, for 826 kroner i Tønsberg eller 890 kroner i Bergen.

Les også:Denne ferieformen har økt 300 prosent i fjor

Større pågang i år. Avhengig av standard på huset og beliggenhet kan man leie et hus for 4500,- pr uke og oppover via utleiebyrået Novasol.

– Vi ser av våre tall at det er flere nordmenn som har bestilt hytter i Norge i vinterferieukene i år versus i fjor, men det er fremdeles plass til flere, sier Pia Buen i Novasol.

– Det kan skyldes at utleietilbudene er blitt bedre og det er flere hus som er tilgjengelige, men også at flere velger å ta vinterferie i en leid hytte. Våre tall viser at 29 prosent av de som tar vinterferie bor i egen hytte og 40.000 drar utenlands i vinterferien.

Du kan for eksempel leie en familievennlig hytte med seks sengeplasser på Gautefall. Denne hytta har en ukespris på 4800 kroner, noe som gir en døgnpris på 685 kroner.

Er dere en større gruppe som skal på tur, ligger det ei fjellhytte på Hovden med 12 sengeplasser, til leie for 9500 kroner i uken.

Les også:Slik kan du få mer ferie

TRYSIL: Det er ledig leilighet her ved Trysil Høyfjellssenter, fra 7149 kroner for en langhelg for åtte personer. Foto: bookTrysilonline.com

Lei leilighet. Noen ønsker seg fart og spenning i vinterferien, og da er det ypperlig å leie i nærheten av et alpinanlegg. Ved de større alpinsentrene, eksempelvis Geilo, Hemsedal og Trysil, finnes det større leilighetskomplekser. Her leies det ut leiligheter med fasiliteter som ski inn/ut, spa, trimrom og restaurant.

I Trysil Høyfjellssenter er det for eksempel ledig 3-roms leilligheter i avdelingen Snøhvit Her er det kort vei til bakken, butikker og restauranter. Fra torsdag til søndag er prisen 7149 kroner for en leilighet med plass til 8 personer.

Ønsker man ikke å tilbringe vinterferien på fjellet finnes det flere hytter langs kysten, hvor man kan leie for kortere perioder enn 1 uke. Her er prisene også svært gunstige.

Følg oss på Facebook!

Her kan du lese mer om

 1. Hytte
 2. Beitostølen
 3. Airbnb
 4. Trysil
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Her får du påskehytte på fjellet i siste liten

 2. Her er det ikke en eneste hytte ledig i påsken

 3. Landets dyreste fjellhytte har vært til salgs siden 2008

 4. Annonsørinnhold

 5. Her er det ledig i påskefjellet

 6. Dette er landets dyreste hytter