OBOS vil kjøpe resten av Block Watne-konsernet

OBOS eier allerede en tredjedel av BWG Homes. Nå vil de bla opp minst 1,35 milliarder for resten av aksjene.

SULTEN PÅ MER: Administrerende direktør Martin Mæland og OBOS ønsker å kjøpe resten av Block Watne-konsernet, etter at de sikret seg en tredjedel av aksjene i fjor.

Kyrre Lien
 • Anders Park Framstad
 • Marius Lorentzen
Publisert:

I april i fjor ble det kjent at Block Watne-arving Lars Nilsen trakk seg som konsernsjef i familieselskapet og at han solgte seg kraftig ned i konsernet.

Det var OBOS som kjøpte aksjene, og det sikret boliggiganten en eierandel på 32,99 prosent. Dermed ble OBOS også største aksjonær.

Mandag melder OBOS at de ønsker å kjøpe resten av aksjene.

Prisen de tilbyr er i utgangspunktet 15 kroner aksjen, det samme som de betalte i fjor. Blir det prisen, må OBOS ut med 1,37 milliarder kroner.

I 2013 var OBOS Norges 5. største boligprodusent med 971 igangsatte boliger. BWG Homes var på sin side den 8. største for sin norske virksomhet.

Med BWG Homes i stallen, vil OBOS-systemet blir Norges desidert største boligbygger.

Mohn og DNB Asset Management selger

I to flaggemeldinger mandag morgen kommer det frem at de to største aksjonærene etter OBOS selger seg kraftig ned i BWG Homes.

Den største aksjonæren etter OBOS er Perestroika AS, og selskapet selger nå 11,39 millioner aksjer til 15 kroner stykket. Før transaksjonen satt Perestroika på 11,93 millioner aksjer.

Selskapet kontrolleres av Frederik Wilhelm Mohn, sønn av Trond Mohn. Gjennom salget realiserer Mohn dermed 170,8 millioner kroner.

Den andre som har solgt er DNB Asset Management. De var før sitt aksjesalg den tredje største aksjonæren etter OBOS og Frederik W. Mohn.

DNB-fondene har solgt tilsammen 8.134.310 aksjer, og fond forvaltet av DNB Asset Management eier etter dette 53.291 aksjer.

Dermed gikk DNB Asset Management fra å være nest største aksjonær med 5,98 prosent av aksjene, til å eie 0,04 prosent etter transaksjonen.

Aksjen falt - tilbudet består

Mens OBOS fortsatt vil betale 15 kroner per aksje for BWG Homes, har aksjen falt betydelig i verdi siden det forrige store oppkjøpet til OBOS i april i fjor.

Før nyheten kom den 12. april i fjor om at OBOS ville kjøpe seg kraftig opp, lå BWG-aksjen på 14,3 kroner. Da Børsen stengte fredag ettermiddag ble aksjen handlet for 11,75 kroner.

Det tilsvarer et verdifall på 17,83 prosent. De siste 12 månedene har aksjen falt med 13,92 prosent, mens den siden nyttår har steget med 2,17 prosent.

Ettersom OBOS fortsatt fortsOBOS er dermed villige til å betale en betydelig premium over aksjens verdi i markedet.

Ifølge OBOS har de allerede mottatt forhåndsaksepter slik at de i praksis har sikret seg 60 prosent av aksjene allerede.

OBOS opplyser at budet kan justeres ved kapitalendringer, som hvis det betales utbytte i år. Styret i BWG har foreslått et utbytte på 0,25 kroner aksjen for 2013, og dermed blir tilbudsprisen fra OBOS 14,75 kroner.

Da vil OBOS måtte bla opp 1,35 milliarder kroner.

BWG Homes opplyser i en børsmelding at styret i konsernet vil komme med sin vurdering av budet innen maksimalt en ukes tid.

BWG har hyret inn advokatfirmaet Thommessen som deres juridiske rådgiver i saken.

Les også:

Sverige hjelper BWG HomesBWG Homes fikk inn bestillinger for 411,9 millionerBlock Watne-arving synes dette monogrammet ble «litt fishy»Boligprisoppgang i april

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Eiendom
 2. BWG Homes

Flere artikler

 1. BWG-styret anbefaler tilbudet fra Obos

 2. Mohn-dramaet: - Ikke pengene som betyr noe

 3. Betalt innhold

  Vurderer rettslige skritt for å stoppe Mohn-salget

 4. Frederik Mohn tjente 100 mill. mer enn faren i fjor

 5. Betalt innhold

  Mohn gir vekk milliard