Dine Penger tester reiseforsikringer

Prisspriket er stort mellom de ulike reiseforsikringene og dekningene er ganske like. Men skal du på en billig ferie, kan du spare 1.500 kroner på å betale reisen med kredittkortet.

HA FORSIKRINGEN PÅ PLASS: Mye kan skje for en familie på utenlandsferie, og man bør derfor ta seg råd til forsikring. Foto: Colourbox
  • Anne Lise Stranden
Publisert:

Vi har sjekket prisene på reiseforsikring fra elleve forsikringsselskaper, og det skiller ikke mange hundrelappene mellom de ulike selskapene.
Men dersom du bruker kredittkort til å betale reisen med- vi har brukt Eurocard som eksempel - slipper du å betale noen ting for å være forsikret.
For billigferier er du bra nok dekket med gratis kredittkort-forsikring. Men skal familien på en kostbar chartertur i juli, vil avbestillings-dekningen på 25.000 kroner bli for snaut!

LES OGSÅ:

Slik bruker du kortet sikkert på ferie

Dekning

Vi har også sett på hva reiseforsikringene dekker, og her er det større forskjeller. I vår test kom DnB NOR best ut alt i alt.

SE TESTEN PÅ REISEFORSIKRING HER

!

Hvem er omfattet og hvilke aldersgrenser gjelder?

Codan Forsikring og DnB Nor Basis:

Ektefelle, samboer, barn, fosterbarn og barn bosatt hos annen forelder på reise med sikrede. Aldersgrense: 67/75

DnB NOR Basis:

Aldersgrense: 80

DnB Nor Best:

Også barn med annen adresse i Norden. Ingen aldersgrense.

Eurocard Gold:

Ektefelle, samboer, barn. Aldersgrense: Ingen ulykkeserstatning over 70 år

Europeiske:

Barn under 20 sikret når bosatt hos en av foreldre. Aldersgrense: Dekning opptil 75 år

Frende Forsikring:

Ektefelle/samboer, barn inntil 20 år (uavhengig av bosted) fosterbarn som bor hos forsikringstaker. Aldersgrense: Ingen erstatning for død/invaliditet over 75 år.

Gouda:

Barn; egne, samboers- og fosterbarn, med samme bostedsadresse som en av foreldrene, til fylte 20 år. Aldersgrense 70 år.

Gjensidige:

Forsikringstaker og ektefelle, samboer og deres barn (både felles og egne) uavhengig av bosted.

Sparebank1:

Ektefelle/samboer. Barn i husstanden. Egne barn som ikke bor hos forsikringstakeren. Barnebarn på reiser sammen med sikrede. Aldersgrense: 75 år for erstatning ved ulykke. Beløpsgrenser, se tabell.

Storebrand:

Ektefelle/samboer med samme adresse. Egne barn er medforsikret hvis adresse som en av foreldrene. Aldersgrense: Ulykkeserstatning 100 000 død/inv etter fylte 70 år. Ingen erstatning etter fylte 75 år ved død/invaliditet.

Terra Forsikring:

Ektefelle/samboer og barn, barn som ikke bor hos sikrede, adoptivbarn, fosterbarn, barn født av surrogatmor. Aldersgrense: Redusert ulykkeserstatning fra 67 år, ingen ulykkeserstatning fra 80 år

Travel Guard:

Egne barn, også som bor hos annen forelder. Aldersgrense: Begrensning på behandlingsutgifter etter 70 år. Ingen erstatningsutgifter ulykke

TrygVesta:

Aldersgrense: Ingen, men beløpsgrenser, se tabell

Sykehusutgifter

Risikoen for en saftig sykehusregning er den viktigste grunnen til at du bør tegne reiseforsikring. Særlig er reiseforsikring viktig hvis du skal reise utenfor EU-området og Sveits, fordi du i Europa er sikret akutt hjelp med Europeisk helsetrygdkort.

Sykehus i USA er kjent for å være knalldyre

.
Alle forsikringsselskapene dekker akutt syke- behandling og hjemreise ubegrenset eller tilnærmet ubegrenset i sine reiseforsikringer. Forskjellene i de andre vilkårene har ikke så stor betydning for folk flest, derfor kan du velge selskap ut fra pris, for prisen varierer ganske mye.

LES OGSÅ:

Sjekk datoen på helsetrygdkortet

Ulik dekning

Hvor mye du får erstattet av reisegods og reisens kostnad ved avbestilling, varierer ganske mye. I tabellen ser du hvor mye dette varierer selskapene imellom. Det kan variere hvor rask og god hjelp du får, avhengig av hvilken alarmsentral de ulike forsikringsselskapene er tilsluttet.
De fleste selskapene bruker SOS Internasjonal, mens TrygVesta, Gouda og Europeiske har egne alarmsentraler. Disse selskapene hevder deres alarmsentraler har bedre kvalitet, men Dine Penger har ikke fått dette dokumentert.

Forsikring gjennom jobb

Kollektive forsikringer er ofte de aller billigste du kan få. Sjekk om du har tilgang på kollektiv reiseforsikring via jobb eller fagforening. Mange andre organisasjoner tilbyr også gunstige forsikringer til sine medlemmer, som for eksempel boligbyggelag som Obos.

LES OGSÅ:

Husk å fjerne feriesperren på kortet

Kredittkort

Du har gratis reiseforsikring på kredittkortet. Men det forutsetter at du betaler minst halvparten av reiseutgiftene med kortet. Drivstoff teller som slik utgift. Du kan risikere å stå helt uten dekning hvis du baserer deg på kredittkortforsikringen, men glemmer å betale ferien med kortet.
Dagsturer er heller ikke dekket på de fleste kredittkortene, siden de krever overnatting. Helårs reiseforsikringer dekker også dagsturer.

Risikosport

De fleste forsikringsselskaper dekker ikke behandling for ulykkesskader som skyldes risikosport. Et hederlig unntak er Gouda. De dekker også basehopp! Dette er altså selskapet for deg som liker spenning i ferien. TrygVesta sender viktige opplysninger om forhold på reisemålet på SMS, som ulykker, farer, opptøyer, ambassadeopplysninger etc.

Barn

Selskapene har noe ulik praksis for hvilke barn de dekker. Er dere en moderne familie, så sjekk om alle barna er dekket hvis du skal reise med egne barn som ikke bor hos deg, eller barnebarn og stebarn. Se over.

Alder/sykdom

Mange selskaper har begrensninger for kroniske sykdommer som blusser opp og krever behandling i ferien. De fleste selskapene har begrensninger på ulykkeserstatning, og/eller begrensninger på behandlingsutgifter over en viss alder, og vi har oppgitt dette for de enkelte selskapene lenger opp i artikkelen. Sjekk dette nærmere før du drar, og bytt eventuelt selskap!

LES OGSÅ:

Feriepenger går til hus og hjem

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Forbrukerspørsmål

Flere artikler

  1. Sportsferien kan være uforsikret

  2. Mange er usikre på hva reiseforsikringen dekker

  3. Ble syk i Brasil - fikk millionregning

  4. Rekordmange blir syke og skadet på ferie

  5. Rekordmange studerer utenlands: Studenter lever farlig i utlandet