Nav-sjefen vil gjøre mer av jobben selv

Nav kjøpte private tiltak for 6,6 milliarder kroner fra 31.000 ulike aktører i 2014. Nav-direktør Sigrun Vågeng vil nå at etaten skal gjøre mer av disse jobbene selv.

KUTT: Nav-direktør Sigrun Vågeng under NHOs årskonferanse i Oslo i januar. Vågeng vil nå at Nav skal kutte ned på bruken av private aktører og gjøre mer av jobben selv.
 • NTB
Publisert: Publisert:

Selv om mange av tiltaksarrangørene er små, fikk så mange som 599 ulike aktører utbetalt mer enn én million kroner fra Nav i 2014, skriver Dagsavisen. Ti virksomheter fikk mer enn 50 millioner kroner for sine Nav-oppdrag, viser tall fra Nav som er satt sammen av Magasinet Velferd.

– Flere ledige vil komme i arbeid raskere, mer effektivt og til en lavere pris hvis Nav får begynne å gjøre mer av jobben selv. Vi ønsker frihet for å finne de beste løsningene for brukerne, og ikke bare være bundet til å kjøpe tiltaksplasser fra attføringsbedriftene. Jeg mener vi på sikt vil spare samfunnet for store kostnader ved en enda nærmere kontakt mellom Nav og arbeidsgivere, sier Vågeng til Dagsavisen.

Hovedorganisasjonen Virke organiserer en lang rekke bedrifter som leverer tjenester for Nav. Her er man ikke uventet svært skeptiske til Vågengs signaler.

– Det er bedre å styrke ordningen vi har, enn at Nav skal utvikle helt ny kompetanse, og svekke markedet tiltaksarrangørene utgjør. Her er det brukerne som kan bli skadelidende, sier Inger Lise Blyverket, direktør for arbeidslivspolitikk i Virke.

Les også

Solgte leilighet for svimlende 286.624 kroner kvadratmeteren

Les også

Coop i strupen på Rema etter påskeegg-trussel

Les også

Industriforbund: «Brexit» kan koste 100 milliarder pund

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nav
 2. Arbeidsledighet
 3. Arbeidsliv

Flere artikler

 1. Femti tusen varslet om oppsigelse – dobbelt så mange på ett
  år

 2. Ny Nav-rapport om oljeingeniørene: Ledigheten økte 342 prosent på ett år– men mange får seg ny jobb

 3. 4.400 nye varsler om mulige oppsigelser og permitteringer

 4. Nye store oljekutt

 5. Antall Nav-henvendelser eksploderer