Vinmonopolet forventer «stort trøkk» i påsken

Vinmonopolet ser en økning i antallet kunder som handler drikkevarer i siste liten. 

RISIKO: Dersom du handler på polet i siste liten, kan du risikere at varen du ønsker er utsolgt.
Publisert:

– Onsdagen før påske er det forventet «stort trøkk» på Vinmonopol landet over. Påskeuken er en av de store handletidene i løpet av året for oss, sier Halvor Bing Lorentzen, kommunikasjonsdirektør hos Vinmonopolet.

I tillegg påpeker han at det allerede i dag er flere handlende i butikkene enn på en vanlig mandag.

– Vi regner med at det blir økende tempo utover uken, og flest handlende på onsdag.

Han forteller videre at det er en økende trend blant kunder å handle senere i påsken.

– Risikoen er at det i verste fall blir tomt for varen du er ute etter. Da kan du spørre de ansatte om hjelp, for de kan komme med gode alternativer, sier han.

Rødvin mest solgt

– Det er klart at mange skal ha med seg en treliter når de skal på tur. Det er tydelig at det er rødvin vi selger mest av i påsken. Samtidig ser vi at trenden snur, og at stadig flere ønsker å ha med rosévin eller musserende på tur. Mange kjøper også gin, som er i skuddet for tiden. Men rødvin er det desidert største volumet, sier Lorentzen.

I fjor ble det solgt over 323.000 liter drikkevarer, og kommunikasjonsdirektøren forventer at påsken i år ligger på omtrent samme nivå.

Har økt prisene mest av lavpriskjedene det siste året

Åpningstider

Vinmonopolet holder stengt skjærtorsdag, langfredag og andre påskedag

På onsdagen før skjærtorsdag stenger de fleste av Vinmonpolets butikker klokken 15, men enkelte stenger tidligere. Du bør derfor sjekke hvilke åpningstider som gjelder i din lokale butikk.

Påskeaften holder de fleste pol åpent til klokken 15, men i Hammerfest holder de stengt.

Øl i butikk

Kommunikasjonssjef Hege Ramseng i Bryggeri- og drikkevareforeningen forteller at det er flere faktorer som bidrar til at ølsalget øker i påsken.

– Det er flere som feirer påske i byen, og i sammenheng med at påsken kommer sent i år er det flere som blir i byen. Når det også er så fint vær er det flere som lengter etter utepils. I tillegg er det knyttet stor forventning til å sitte i solveggen på hytta og ta seg en kald øl, sier hun til E24.

I påsketidene går det også mest av lys øl.

– De påske-øltypene som er på markedet er stort sett ganske lyse og lette typer. Det er få som drikker sterk, mørk øl på dagtid i solen, forteller Ramseng.

Salg av øl med høyst 4,7 prosent i butikker er regulert i alkoholloven. Salget kan som hovedregel skje fra klokken 08 til 18. Det er imidlertid kommunestyret i den enkelte kommunen som kan innskrenke eller utvide tiden for salg i forbindelse med det. Mer informasjon om dette kan du finne på Virke sine nettsider.

Det er imidlertid ikke anledning til salg og utlevering av alkoholholdig drikk på søndager og helligdager. Det vil si at på skjærtorsdag, langfredag, første og andre påskedag så er det ikke salg av alkohol. Dette har ikke kommunene mulighet til å endre på.

Fare for streik: Brudd i forhandlingene mellom pilotene og SAS i hele Skandinavia

Grensehandel

Mange nordmenn benytter seg også av muligheten til å dra over grensen til Sverige for å handle drikkevarer til påsken.

Systembolaget holder åpent flere av påskedagene, men her varierer åpningstidene noe fra sted til sted.

Sofia Brannborn, pressekontakt hos Systembolaget sier til E24 at butikkene i Strømstad holdes stengt på skjærtorsdag etter anmodning fra kommunen.

– I tillegg er samtlige av Systembolagets butikker stengt langfredag, første påskedag og andre påskedag, skriver Brannborn i en e-post.

Det vil si at Systembolaget i Strømstad holder åpent på påskeaften. På deres nettsider kan du se åpningstidene for andre butikker.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om