Uber lanserer et nytt prøveprosjekt i Hongkong

Den kontroversielle taxi-appen lanserer et nytt prøveprosjekt i Hongkong. Denne gangen vil de hente og levere varer for folk.

LEVERING: Uber bruker dette bildet for å illustrere sine nye vareleveringstjenester i Hongkong.

Sam Gellman
  • Sigrid Moe
Publisert:,

Uber, som er mest kjent for sine kontroversielle taxitjenester, lanserer nå et nytt prøveprosjekt.

De har begynt med varelevering i Hongkong, og tjenesten har fått navnet UberCargo, skriver de i sin blogg.

– Den samme kontantløse og lettvinte tjenesten du har blitt glad igjennom UberBlack og UberTaxi blir nå tilgjengelig for dine leverings- og hentebehov, skriver de.

Gjennom appen

Varene som skal hentes eller leveres kan være i alle størrelser, og det skal også være tilgjengelig for bedrifter som trenger slike tjenester.

Tjenesten skal være omtrent akkurat som taxitjenesten. Du kan bestille en varebil gjennom appen, og den skal være tilgjengelig på minutter.

Les også

Dette er verdens mest verdifulle «startup»

Så kan du følge dine varers bevegelser frem til de er der de skal leveres. Man kan også dele denne sporingen med den som skal motta varene, og man skal kunne sitte på selv.

De skriver at prisene vil være basert på tid og distanse, og at tiden beregnes fra da sjåføren møter kunden, og avsluttes når alle varene er levert.

Uber har blitt anmeldt og utskjelt i byer over hele verden, men har ikke ennå havnet i bråk i Hongkong, der de lanserte sine tjenester i august i fjor.

Uber ble i fjor verdsatt til 40 milliarder dollar, og ble på tampen av 2014 forbigått av kinesiske Xiaomi som verdens mest verdifulle oppstartsselskap, som er verdsatt til 45 milliarder dollar.

Les også

Uber-sjefen siktet i Sør-Korea

I Oslo

Uber lanserte sine sjåførtjenester, UberBlack, i Oslo i november. Samtidig lanserte de det de selv beskriver som et lukket prøveprosjekt, UberPop.

De som bruker Black vil bli kjørt i en eksklusiv bil av en profesjonell sjåfør, mens Pop er den mest kontroversielle løsningen. Der blir man hentet av en vanlig personbil, og en sjåfør uten løyve.

Oslo kommune har politianmeldt Uber, og drosjenæringen har protestert. Men Uber står på sitt og sier at de driver innenfor norsk lov.

I høst utlyste Uber tre lederstillinger i Oslo.

Haxi

Haxi, som har en lignende tjeneste, fortalte i november at de også ønsket å begynne med varelevering i Norge.

I høst ble flere sjåfører knyttet til Haxi i Stavanger anmeldt for pirattaxivirksomhet av politiet, etter en politimann i sivil hadde sittet på med dem.

Haxi har varslet at de vil bistå en av sjåførene med å ta saken for retten, slik at de får prøvd lovligheten ved politiaksjonen og sin egen tjeneste.

Les også

Forhatt Uber alt - taxitjenesten som har blitt møtt med anmeldelser, demonstrasjoner- og jubel

Les også

Anmeldte Haxi-sjåfører er taxisjåfører

Les også

- Jeg mener fortsatt at dette er nyskapning vi burde har rom for i Norge

Her kan du lese mer om

  1. Uber

Flere artikler

  1. Uber: Vi ønsker å utvide til flere norske byer

  2. - Jeg mener fortsatt at dette er nyskapning vi burde har rom for i Norge

  3. Uber til E24: - Responsen har vært overveldende positiv

  4. Annonsørinnhold

  5. – Anmeldelsene er en del av etterforskningen av Haxi

  6. – Dette blir toppsaken på møtet med departementene