Tror vårslippet kom i påsken: – Virker som mange sitter på gjerdet

Eiendomsmeglertoppene forteller om fortsatt stor aktivitet i boligmarked etter en påske med unormalt mange visninger.

Terje Buraas, som er leder for DNB Eiendom, forteller at boligmarkedet har vært mer positivt enn han først trodde da coronapandemien traff Norge.
Publisert: Publisert:

De store eiendomsmeglerforetakene meldte før påske om at det var satt opp tre til fire ganger så mange visninger denne påsken, som i en vanlig påske.

Både Aktiv Eiendomsmegling, Privatmegleren og DNB Eiendom forteller at det har vært mange innom deres visninger i denne hjemmepåsken.

De første tegnene på om besøkene var nysgjerrighet eller kjøpevilje kom tirsdag, da budrundene etter påskehelgen begynte.

– Det har vært færre salg enn jeg forventet. Det virker som mange sitter på gjerdet nå, men jeg tror det er en del som blir solgt i løpet av uken, sier Terje Buraas, som er administrerende direktør i DNB Eiendom, onsdag morgen.

Han legger til at det ofte kan være vanskelig å få inn første bud i et usikkert marked, men at det går raskt når det først har kommet.

Les også: Antall visninger tilbake på normalen

– Fornøyd

Administrerende direktør Grethe Wittenberg Meier i Privatmegleren forteller at antallet salg tirsdag var veldig likt en tirsdag etter påsken andre år.

– Uten corona, og med hjemmepåske, burde det kanskje vært noe høyere, men gitt corona er vi godt fornøyd, sier Meier til E24, og legger til at de forventer flere salg onsdag.

Les også Dine Penger: Her steg og falt boligprisene mest i mars

I Aktiv Eiendomsmegling ser de nå tilbake på en påske der det har vært færre på visning, men at de som kommer har vært mye mer interessert.

– Tirsdag var en bra salgsdag for oss. Utenfor Oslo er det vanligere at det ikke er så mange på visning, og ikke så mange med i budrunder, og der er det mer som normalt nå, sier administrerende direktør Karsten Onsrud til E24.

Privatmegleren-sjef Grethe Wittenberg Meier tror at april blir en god måned, men at mai blir tregere enn normalt i boligmarkedet.

I påskeuken hadde Aktiv Eiendomsmegling om lag 30 prosent flere salg enn i påskeuken i fjor, og Privatmegleren melder om 25 prosent flere salg enn i fjor.

– Vi opplever at folk er overraskende positive til å handle, men det er for tidlig å si hva utviklingen i markedet har å si for prisene. Totalvolumet av boliger til salgs er lavere, og antall solgte boliger er lavere, sier Onsrud og legger til at de ser positivt på markedet og utviklingen.

Les også

Coronakrisen ga boligprissmell: – Jeg håper jo det er mulig å gjøre et kupp nå

Vårslipp

Buraas i DNB Eiendom forteller at de har sett at det er god trafikk på deres boligannonser på nett, og at det er mange som tar kontakt med meglere.

Vanligvis har det vært et vårslipp i boligmarkedet etter påske, men både Buraas og Onsrud tror dette kom i påsken i år, siden nordmenn har måttet holde seg hjemme.

– Så langt har markedet respondert mer positivt enn jeg fryktet da coronaepidemien kom til Norge. Det var stille i halvannen uke, men vi ser at det skjer positive ting nå likevel, sier Buraas og legger til at dette tyder på at nordmenn forventer at krisen går over.

– Vi ser det særlig på selgerne, mange er ikke interessert i å selge med rabatter. Om folk ikke trodde dette skulle gå over, ville flere ha solgt fort for å komme seg ut av det, sier Buraas.

Les på E24+

De slo til og kjøpte hus midt i coronakrisen

– Kommer seg raskt

Grethe W. Meier i Privatmegleren tror april en god måned.

– Til vanlig er mai, juni og september de største månedene, men jeg tror at det blir litt roligere enn normalt i mai, sier Meier.

Onsrud trekker frem at det også er mange nordmenn som fremdeles har trygge jobber, som får økt kjøpekraft av at renten har gått ned.

– Den langsiktige utviklingen er vanskelig å spå nå. Det er avhengig av restriksjonene, og hvor fort folk kommer i jobb igjen og stoler på kjøpekraften sin, sier Aktiv-sjefen og legger til at han tror det vil være regionale forskjeller, ut fra hvilke type arbeidsplasser som er viktigst i regionene.

– Det vi vet er at i tider med redusert volum og pris, så er boligmarkedet noe av det som kommer seg raskest. Børser, oljepriser og markedene tar lengre tid. Det er et stort underliggende behov i boligmarkedet, folk flytter fra hverandre, får barn og bytter jobb, og trenger å flytte, sier Meier.

Pengerådet (podkast): Hvordan kjøpe og selge bolig i coronatider? 

Publisert:
Gå til e24.no