SAS slutter å selge taxfree-varer om bord

Fra og med i høst slutter SAS å selge taxfree-varer som tobakk, sprit og parfymer ombord på flyginger.

Foto: Ints Kalnins Reuters
Publisert:,

Årsaken er, ifølge selskapet, å få ned vekten i flyet.

– SAS vil redusere utslippene med minst 25 prosent innen 2030. Hvert trinn på måten å nå målene og bærekraftig reise er viktig. Alle tiltak for å redusere vekten og dermed drivstofforbruket bidrar, sier visesjef i SAS’ kommersielle avdeling, Karl Sandlund i en pressemelding.

SAS skriver i meldingen at preferansene til kundene har endret seg over tid, og at bærekraftsspørsmålet nå er viktigere enn noen gang.

«Når taxfree-produktene forsvinner, reduseres totalvekten ombord, noe som igjen reduserer drivstofforbruk og utslipp,» heter det i pressemeldingen.

«I stedet vil SAS arbeide med løsninger for å gi reisende mulighet til å handle og få varer levert i forbindelse med reisen på en mer moderne måte,» skriver selskapet videre.

Les mer om luftfart på Dine Penger og E24+:

Derfor blir sommeren så viktig for Norwegian

Gardermoen 20171018. Et fly fra Norwegian tar av fra på vestre rullebane. I bakgrunnen er to fly på vei inn for landing. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Foto: Paul Kleiven NTB scanpix

Norwegian fikk en kjempestart på sesongen med gode tall i april. Andre og tredje kvartal kan ha svært mye å si for flyselskapet. Les saken her.

Slik blir du millionær på bonuspoeng

Foto: Avinor

I «gullstua» på Oslo Lufthavn Gardermoen koser Christian Jostad og Tore Dyrseth seg med gratis mat og drikke før avreisen til Miami, med billetter på forretningsklasse foran i kabinen. De er millionærer på bonuspoeng. Les saken her.