SAS slutter å selge taxfree-varer om bord

Fra og med i høst slutter SAS å selge taxfree-varer som tobakk, sprit og parfymer ombord på flyginger.

Foto: Ints Kalnins Reuters
  • E24
Publisert:,

Årsaken er, ifølge selskapet, å få ned vekten i flyet.

– SAS vil redusere utslippene med minst 25 prosent innen 2030. Hvert trinn på måten å nå målene og bærekraftig reise er viktig. Alle tiltak for å redusere vekten og dermed drivstofforbruket bidrar, sier visesjef i SAS’ kommersielle avdeling, Karl Sandlund i en pressemelding.

SAS skriver i meldingen at preferansene til kundene har endret seg over tid, og at bærekraftsspørsmålet nå er viktigere enn noen gang.

«Når taxfree-produktene forsvinner, reduseres totalvekten ombord, noe som igjen reduserer drivstofforbruk og utslipp,» heter det i pressemeldingen.

«I stedet vil SAS arbeide med løsninger for å gi reisende mulighet til å handle og få varer levert i forbindelse med reisen på en mer moderne måte,» skriver selskapet videre.

Les mer om luftfart på Dine Penger og E24+:

Derfor blir sommeren så viktig for Norwegian

Gardermoen 20171018. Et fly fra Norwegian tar av fra på vestre rullebane. I bakgrunnen er to fly på vei inn for landing. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

Foto: Paul Kleiven NTB scanpix

Norwegian fikk en kjempestart på sesongen med gode tall i april. Andre og tredje kvartal kan ha svært mye å si for flyselskapet. Les saken her.

Slik blir du millionær på bonuspoeng

Foto: Avinor

I «gullstua» på Oslo Lufthavn Gardermoen koser Christian Jostad og Tore Dyrseth seg med gratis mat og drikke før avreisen til Miami, med billetter på forretningsklasse foran i kabinen. De er millionærer på bonuspoeng. Les saken her.

Flere artikler

  1. Nå tar Norwegian betalt for håndbagasje

  2. Flere flyselskaper forlenger gullkundenes fordeler og bonuspoengenes levetid

  3. Norwegian setter opp ekstra avganger til flere norske byer

  4. Annonsørinnhold

  5. Norwegian vil kutte 140.000 tonn i CO₂-utslipp med ny app

  6. «Gjeldsregister» brukes til å pushe forbrukslån