Første storbank kutter renten

Danske Bank i Norge setter ned utlånsrenten for eksisterende kunder med inntil 0,3 prosentpoeng og blir med det først av storbankene til å følge opp Norges Banks rentekutt.

KUTTER: Danske Bank setter ned utlånsrentene med inntil 0,3 prosentpoeng.

Ints Kalnins
  • NTB
Publisert: Publisert:

Danske Bank kunngjorde rentenedsettelsen i en pressemelding sent torsdag kveld.

11. desember i fjor satte Norges Bank noe overraskende ned styringsrenten 0,25 prosentpoeng til rekordlave 1,25 prosent, i et forsøk på å sette litt ekstra fart på norsk økonomi.

Ingen av de store bankene valgte umiddelbart å følge etter med kutt i boliglånsrenter for sine kunder, noe direktør Randi Flesland i Forbrukerrådet betegnet som «svært uheldig».

– Jeg mener det er helt feil. Det er klart at rentenedgangen skal gå videre til bankkundene, uttalte Flesland til NTB.

Når Danske Bank på dagen tre uker senere setter ned utlånsrenten, er det ifølge Dagens Næringsliv som den første av de store bankene.

Aller først ute med å følge opp rentekuttet fra sentralbanken var imidlertid Sparebank 1 Østfold Akershus - som satte ned sine innskudds- og utlånsrenter samme dag som Norges Bank kuttet.

Les også:

Første bank har kuttet rentenForbrukerrådet: – Forventer at bankene senker boligrenteneTror Olsen kan kutte renten flere ganger– Folk må stramme inn livreimen litt

Publisert:

Flere artikler

  1. Storbanker utelukker ikke nye rentekutt

  2. Banker kutter boliglånsrenten

  3. DNB og Nordea kaster seg inn i rentekrigen

  4. Disse bankene har kuttet renten - og disse gjenstår

  5. Norges største bank kaster seg inn i «rentekrigen»