Ny prisoppgang på Obos-boliger

Fjorårets korreksjon merkes fortsatt på salgsprisene. Men etter ny måned med prisvekst velger Obos-sjefen nå å erklære at nedgangstidene er over.

HOLDER KOKEN: Prisene på Obos-boliger i Oslo fortsetter å stige moderat. Torsdag kommer boligfasiten for hele landet.
Publisert:

I mars steg prisene på Obos-boliger i Oslo med 0,3 prosent, etter sterk prisvekst i måneden før.

Siden nyttårsrakettene ble skutt til værs er prisene på Obos-boliger opp 4,7 prosent. Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj velger nå å avlyse boligpriskorreksjonen som mange eksperter trodde skulle fortsette i år – etter det markant prisfallet i andre halvdel av 2017.

Les også

Brukte eneboliger nesten like dyre som nye i Oslo

– Over for denne gang

– Etter et helt kvartal med sammenhengende prisvekst, mener vi at fallet i bruktboligprisene er over for denne gang, sier Siraj i en kommentar til de nye mars-tallene

Det er vanlig at boligprisene stiger i årets første måneder. Torsdag kommer mars-fasiten for bruktboligmarkedet i hele landet. Etter en prisvekst på 1,1 prosent i februar – og et Oslo-marked som Eiendom Norge kalte «kraftig forbedret» – antyder Obos-tallene at oppgangen i hovedstaden fortsetter.

Flere økonomer regner imidlertid Obos-statistikken som svært usikker, grunnet det begrensede datagrunnlaget.

Les også

Sjeføkonom om boligutbyggere: – Mange vil aldri innrømme priskutt

Fortsatt billigere enn i fjor

Obos-boligene i Oslo ble solgt til 58.677 kroner i gjennomsnittlig kvadratmeterpris i mars. Tross prisvekst gjennom første kvartal er dette fortsatt 8,7 prosent lavere enn i mars i fjor. Dermed skal det flere måneder med prisvekst til for å hente inn fjorårets korreksjon.

Obos-sjefen tror imidlertid at markedet nå har snudd.

– Tross en forsiktig prisvekst i mars fortsetter den positive trenden i bruktboligprisene. Vi ser også tegn på et vendepunkt til det positive i nyboligsalget så langt i 2018, både hos oss og hos være naboer, sier han.

Publisert:

Her kan du lese mer om