I dag er det over for Diners Club

Nå er det bare å klippe verdens første kredittkort i to.

EN IDÉ: Frank McNamara, medstifter av Diners Club, sies å ha kommet på ideen om kredittkort da han glemte lommeboken sin hjemm

Foto: Str AP
  • David Bach
Publisert:

Fra og med fredag 31. mai vil kredittkortene fra Diners Club ikke lenger fungere, skriver finansportalen Dinero i en pressemelding.

På sine nettsider oppgir selskapet at virksomheten legges ned «i takt med forandringer og økt konkurranse i kortmarkedet».

I Norge har banken utstedt 200.000 kredittkort, og sammenlagt i Norden er det rundt en halv million kort. Det er SEB Kort som står bak bankkortet.

– Diners Club har over tid sett at etterspørselen etter Diners Club-kort har falt i de nordiske landene der SEB Kort opererer. Vi har derfor tatt en strategisk beslutning om å avvikle våre Diners Club-kort, sa Kari Ruud Johnsen, Branch Manager i SEB Kort da Dinero.no først omtalte nyheten.

Les også

Slår alarm: Kortene du ikke bruker, kan bli regnet som gjeld

Kortet var det første kredittkortet i verden da det ble opprettet på 50-tallet. Ideen skal ha kommet da medgründer Frank McNamara spiste lunsj og hadde glemt lommeboken hjemme.

Ruud Johnsen i SEB Kort bekrefter overfor Dinero.no at nordmenn med penger utestående fortsatt kan betale ned det man skylder med like vilkår som før.

Samtidig vil reiseforsikringen på kortet fortsatt gjelde, så lenge man har betalt reisen før 31. mai.

Publisert:

Flere artikler

  1. Politiet konfiskerte 590 millioner kroner i bitcoin – men får ikke tak i passordet

  2. Bank Norwegian-kunde klippet kortet etter Cashpoint-frys

  3. Uber oppretter egen avdeling for finansielle tjenester

  4. Han fikk refusjon for kansellert reise og ville flytte pengene til konto. Da ville banken ha 1 prosent i gebyr.

  5. Forlot sjefsjobben i Origo – så trakk han firmakortet for hundretusener