Obos inn på Fornebu

Obos er på vei inn i byggeprosessen på Fornebu gjennom å kjøpe seg inn i utbyggingsselskapet SPD.

PRØVER PÅ NYTT: Fornebu Utvikling vil at folk fra Grünerløkka og Groruddalen skal flytte til deres nyeste boligprosjekt. Her fra et tidligere prosjekt, Rolfsbukta.
Publisert:

Obos vil prege utbyggingen på Fornebu etter å ha kjøpt seg opp i utbyggingsselskapet Scandinavian Property Development (SPD)

OSE

SPDE

, skriver Dagens Næringsliv (DN).

- Vår tanke er å påvirke utbyggingen av Fornebu slik at det blir bygget boliger med standard, kvalitet og pris tilpasset våre medlemmer. Vi har nevnt det for Orkla, som ikke har kommet med motforestillinger, sier administrerende direktør Martin Mæland i Obos til DN.

SPD-sjef Kaare Frydenberg er fornøyd med å ha fått inn langsiktige eiere som kan bidra positivt til selskapets utvikling.

Obos og Orkla kjøpte

Både Obos og Orkla har benyttet seg av sterkt fallende kurser på SPD, og har dermed kjøpt seg inn i selskapet til lavpris.

Nå kontroller de to selskapene tilsammen 45 prosent av selskapet.

Industriell prosess mot nedgang

Både SPD-sjef Kaare Frydenberg og Mæland ser for seg en langt mer industriell byggeprosess med flere mindre enheter i høyere hus og standardisert arkitektur. Dette skal være nødvendig for å få dekket SPDs regninger og krav.

Boligmarkedet har falt, men byggekostnadene har økt. Per i dag betegner SPD markedet som dødt og sitter med 228 usolgte enheter og endel ferdige og igangsatte.

Les også:

Til E24-forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om