Lanserer Nordens første klokkebank

Fra i dag kan kunder i Sparebank 1 sjekke saldo og siste transaksjoner på smartklokken sin.

SJEKK SALDO. Slik presenterer Sparebank 1 sin nye klokkebank. Saldo lastes automatisk ned hvert 15. minutt.
Publisert: Publisert:

Tjenesten blir den første i sitt slag i Norden, og vil i første omgang gjelde for smartklokker fra Pebble.

– Senere vil vi kunne tilby tjenester på Apple Watch når dette lanseres på nyåret, sier mobilbanksjef Baard Slaattelid i SpareBank 1-alliansen.

Kan sjekke saldo på farten

– De fleste ønsker å sjekke saldoen mens de er på farten. Derfor er det naturlig å tilby denne tjenesten på en enklere og mer tilgjengelig måte enn i mobilbanken, sier Slaattelid.

Det skal bare være å trykke på en knapp, så vises saldoen og siste transaksjoner på kundens brukskonto.

Les også

– Apple starter produksjonen av smartklokke i juli

Vil komme flere tjenester

Bård Slaattelid, mobilbanksjef i Sparebank 1.

Ifølge Slaattelid er dette bare første steg på veien til å gjøre banktjenester mer tilgjengelige.

– Det forventes en stor økning av såkalte «tilkoblede» enheter, og vi som bank har her en mulighet til å forenkle våre banktjenester på skjermer og enheter som for eksempel kjøleskap, biler, briller, klokker og så videre, sier Slaattelid.

Slik fungerer det

For å kunne ta i bruk den nye tjenesten i dag, må du ha en smartklokke fra Pebble og en iPhone med iOS7 eller 8.

En Android-versjon skal være klar før jul, ifølge banken.

Du må laste ned en app fra Pebble Store og en «følgeapp» som lastes ned fra App Store (iOS – kommer allerede i dag eller en av de nærmeste dagene) og Google Play som kommer senere i år.

Les også

Fakturerer rett fra smartklokka

Når du har koblet sammen enhetene og logget inn i mobilbanken, aktiveres klokkebanken. Oppdatert saldo og siste transaksjoner hentes automatisk til klokken hvert 15. min eller når du selv velger å hente saldo.

– Vi valgte Pebble fordi denne varianten kan brukes på både iPhone og Android. Når kravene fra Apple Watch er tilgjengelig, vil vi også kunne tilby banktjenester på denne plattformen, sier Slaattelid.

Alene om lansering

Foreløpig er det bare Sparebank 1-kunder som kan sjekke saldo fra smartklokken.

E24 har vært i kontakt med flere av de andre storbankene, men ingen vil bekrefte at de har umiddelbare planer om å lansere smartklokkebank.

– Vi ser alltid på nye måter som folk kan gjøre banktjenester på. Dette høres spennende ut, men jeg kan ikke si at vi har umiddelbare planer om å lansere smartklokkebank, sier Unni Strømstad, kommunikasjonssjef i Nordea.

Even Westerveld, kommunikasjonsdirektør i DNB, forteller at de hele tiden jobber med å utvikle tjenester slik at de er tilstede der kundene ønsker å bruke banken.

– Vi har flere spennende ting i «pipelinen», men jeg kan ikke si noe mer konkret om det ennå, sier Westerveld.

Les også:

– Taxfree er en gave til rike byfolkDenne toppleiligheten ble solgt for 56 millioner kronerDagligvarekjempe bekymret for svak krone: – Matprisene må økesBankene varsler om stadig flere forsøk på hvitvasking- Hypen blir så stor at det er umulig for Apple å innfriPublisert: