«The Naked Cowboy» drar inn 1,2 millioner i året på dette

Den verdenskjente cowboyen står i trusa på Times Square og spiller country.

«THE NAKED COWBOY»: Robert John Burck underholder forbipasserende med country, poserer på bilder, løfter damer og lar folk ta på ham. Det er god butikk i New York.
Publisert: Publisert:

Siden slutten av 90-tallet har «The Naked Cowboy» vært én av de mest kjente skikkelsene i gatebildet på Manhattan.

Robert John Burck, som han egentlig heter, er 45 år gammel og har gjort god butikk på lettkledde opptredener på Times Square.

De tre første årene tok ikke Burck imot penger fra skuelystne. En dag valgte han å la dollarene finne veien til støvlene, og da innkasserte han 40 dollar. Neste dag skrev han «tips» på støvlene, og plutselig dro han inn 500 dollar om dagen.

– Det endret alt, sier han i et intervju med CNN Money.

Siden har det vært levebrødet til gatemusikanten, som røper i intervjuet at forbipasserende putter til sammen 150.000 dollar i støvlene hans i året.

Det tilsvarer om lag 1,2 millioner kroner etter dagens vekslingskurs. Altså over det dobbelte av en god norsk lønning.

DRAR GRYN: Robert Burck er den nakne cowboyen på Times Square, og har ingenting imot at forbipasserende ikke klarer å holde fingrene av fatet.

Hans beste tips for å lykkes økonomisk er å skape en rutine, være tro mot merkevaren, holde seg fokusert og ikke gi opp.

– Du må like det du driver med. Du kommer ikke til å lykkes over natten. Det vil ta litt tid, sier han.

I løpet av årene har Burck vært innblandet i flere søksmål for å beskytte merkevaren sin. Ved siden av 150.000 dollar i tips årlig, henter Burck også inntekter fra platesalg og konserter.

Ifølge ham selv, er det dyreste han har gjort å bli gift.

TURISTATTRAKSJON: Robert Burck poserer velvillig for turisbussene som passerer, og elsker jobben som halvnaken gatemusikant.
VÆRET HINDRER IKKE NAKENCOWBOYEN: I januar 2014 ble fly satt på bakken som følge av snøfall i New York. Robert Burck holdt derimot koken og opptrådte på Times Square.
Les også

Undersøkelse: Jo høyere utdanning, jo mer lyst får man på insekter

Les også

Blogger Caroline Berg Eriksen får 50.000 for å omtale en bok

Les også

Har solgt øl og mat for 2 millioner på en enkelt EM-dag

Publisert:

Her kan du lese mer om