Rekord for antallet solgte boliger i august

Samtidig øker antallet boliger ute for salg kraftig.

SALGSREKORD: Det har aldri vært høyere aktivitet i det norske boligmarkedet, viser tallene fra Eiendom Norge.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt NTB scanpix
Publisert:,

Skuffende boligprisutvikling til tross, aktiviteten i det norske boligmarkedet har aldri vært høyere.

I august ble det solgt hele 9.453 boliger i Norge, opp med 8,4 prosent fra samme periode i fjor. Det er en rekord.

– Det er solgt betydelig flere boliger i august 2018 sammenlignet med i august 2017, og akkumulert for landet under ett har det aldri vært solgt så mange boliger ved utgangen av august som i år, sier Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge i en pressemelding.

Samtidig var det lagt ut 12.754 boliger for salg. Det er en oppgang på 7,7 prosent fra august i fjor.

Omsetningstiden var i år på 47 dager, som er en oppgang på en uke, sammenlignet med august 2017.

– Det er en høy gjennomsnittlig salgstid i det meste av landet sammenlignet med tidligere år, og de fleste boligkjøperne opplever nok at de har mange boliger å velge blant, sier Dreyer.


Eiendomsmeglerforbundet: – Normalisering

Administrerende direktør Carl O. Geving i Norges Eiendomsmeglerforbund mener august måned nå reflekterer normale tilstander i boligmarkedet.

– Det er godt å se at markedsutviklingen normaliseres etter en vår med relativt sterk vekst i flere regioner. Dette gjelder særlig Oslo som nå ser ut til på gå inn for landing etter en litt for sterk vekst i første halvår. Det er et sunnhetstegn om vi får en noe svakere prisutvikling i høsthalvåret, og vil i så fall bidra til en mer bærekraftig prisutvikling over tid.

For hovedstaden falt prisene med 0,6 prosent i august, mens 12 måneders-veksten er på 3,4 prosent.

Nordea venter moderat vekst ut året

– Fokuset på at renten kan stige i høst har enn så lenge ikke lagt en stor demper på boligmarkedet. Vi merker fortsatt pågang av kunder som både ønsker og realiserer finansieringsbevis, sier John Sætre, leder for personmarkedet i Nordea Norge.

De sesongjuserte tallene fra Eiendom Norge viser et underliggende prisfall på 0,1 prosent i Norge. Det er svakere enn det analytikere forventet.

– Prisveksten vi så tidligere i år er nå mer avdempet. Vi tror at boligprisene vil flate ut og det vil være moderat vekst ut året, sier Sætre.

Her kan du lese mer om