Disse kjendisene sykler Birken

Håvard Bøkko og radiovert Sigurd Sollien er blant dem som skal stå på startstreken lørdag morgen.

GIKK I MÅL: P4-programleder Sigurd Sollien brukte litt over seks timer på å komme seg i mål i Birkebeinerrittet 2014. Han vet ikke om tiden vil bli bedre i år.

Caroline Enge
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert: Publisert:

De siste årene har stadig flere norske kjediser vært å se på startstreken i både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet. Tidligere i år gikk blant annet kronprins Haakon ut i løypa på Birkebeinerrennet.

Kjendisstallen for sykkel-birken, virker imidlertid å være noe mindre, men fortsatt vil det være noen kjente fjes på startstreken lørdag.

Blant dem er tidligere TV2-programleder, nå P4-personlighet Sigurd Sollien. Dette blir tredje gang han stiller til start.

– Siden jeg elsker å sykle, og jobber med sykling, er dette et av årets høydepunkter. Jeg ble forelsket i sykling for fem år siden på tur med Dag Otto. Nå har forelskelsen gått over i et livsvarig ekteskap. Det er fantastisk å kunne kombinere hobby og jobb. Og så liker jeg glade folk. Det er det alltid i Birken. Fulle av gjørme, men glade, sier Sollien til E24.

Les også

Her er Birken-vinnernes beste tips før rittet

Sammen med ham på startstreken står også skøyteesset Håvard Bøkko og tidligere skøyteløper Bjørg Eva Jensen.

Går ikke for merke

Sollien syklet også i fjor Birken mens han rapporterte live til P4. I år skal han sykle med to deltagere av P4s Birken-konkurranse, dermed har han ikke særlig tro på merke i år heller.

– En gang skal jeg ta merke, men det er ikke realistisk i år. Jeg skal rapportere på P4 underveis, og motivere deltagerne våre, Bente og Stig, til å ha lage den beste sykkelturen deres noensinne, sier Sollien.

Les også

Birken-deltagere camper ved startstreken

– Det er meldt om regn i løpet av uken. Frykter du at det vil bli dårlig føre?

– Nei, jeg frykter ikke regn. Sammen med veldedighetslaget Team Rynkeby syklet jeg i fjor fra Halden til Paris og samlet inn penger til barnekreftsaken. Der niregnet det i fem av åtte dager. Fra morgen til kveld. I tillegg var det bare åtte grader i lufta. Der og da ble jeg vaksinert mot sykling i regnvær, sier Sollien.

Les også

Bruker gjerne over 40.000 kroner på Birken-sykkelen

Sterkt felt

Selv om det er få tv-kjendiser i årets Birkebeinerritt er det flere stor profiler som stiller til start i år. Ifølge arrangøren er årets eliteklasse for menn den største noensinne, med blant annet den danske mesteren Sören Nissen.

– Det er et sterkt felt i år, særlig er det mange gode landeveisryttere som er med i Birken, da blir det viktig at det blir et tøft ritt og det skal bli seier, sier forårets vinner Frederik Wilman til E24.

Dersom han tar seieren i år blir han den første som noen gang har klart å vinne eliteklassen for menn mer enn en gang.

Les også

Vurderer el-sykkel i Birken

Les også

Topptreneren: Slik spiser og trener du uken før Birken

Les også

Birken arrangerer for første gang halvritt for å lokke damene

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Birkebeinerrittet

Flere artikler

  1. Her er Birken-vinnernes beste tips før rittet

  2. Birken arrangerer for første gang halvritt for å lokke damene

  3. Hagen (24) er Birkebeinerrittets raskeste mann

  4. Karin er første kvinne over 80 år som sykler Birken

  5. Kjøren syklet inn til suveren seier