Disse kjendisene sykler Birken

Håvard Bøkko og radiovert Sigurd Sollien er blant dem som skal stå på startstreken lørdag morgen.

GIKK I MÅL: P4-programleder Sigurd Sollien brukte litt over seks timer på å komme seg i mål i Birkebeinerrittet 2014. Han vet ikke om tiden vil bli bedre i år.

Caroline Enge
  • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

De siste årene har stadig flere norske kjediser vært å se på startstreken i både Birkebeinerrennet og Birkebeinerrittet. Tidligere i år gikk blant annet kronprins Haakon ut i løypa på Birkebeinerrennet.

Kjendisstallen for sykkel-birken, virker imidlertid å være noe mindre, men fortsatt vil det være noen kjente fjes på startstreken lørdag.

Blant dem er tidligere TV2-programleder, nå P4-personlighet Sigurd Sollien. Dette blir tredje gang han stiller til start.

– Siden jeg elsker å sykle, og jobber med sykling, er dette et av årets høydepunkter. Jeg ble forelsket i sykling for fem år siden på tur med Dag Otto. Nå har forelskelsen gått over i et livsvarig ekteskap. Det er fantastisk å kunne kombinere hobby og jobb. Og så liker jeg glade folk. Det er det alltid i Birken. Fulle av gjørme, men glade, sier Sollien til E24.

Les også

Her er Birken-vinnernes beste tips før rittet

Sammen med ham på startstreken står også skøyteesset Håvard Bøkko og tidligere skøyteløper Bjørg Eva Jensen.

Går ikke for merke

Sollien syklet også i fjor Birken mens han rapporterte live til P4. I år skal han sykle med to deltagere av P4s Birken-konkurranse, dermed har han ikke særlig tro på merke i år heller.

– En gang skal jeg ta merke, men det er ikke realistisk i år. Jeg skal rapportere på P4 underveis, og motivere deltagerne våre, Bente og Stig, til å ha lage den beste sykkelturen deres noensinne, sier Sollien.

Les også

Birken-deltagere camper ved startstreken

– Det er meldt om regn i løpet av uken. Frykter du at det vil bli dårlig føre?

– Nei, jeg frykter ikke regn. Sammen med veldedighetslaget Team Rynkeby syklet jeg i fjor fra Halden til Paris og samlet inn penger til barnekreftsaken. Der niregnet det i fem av åtte dager. Fra morgen til kveld. I tillegg var det bare åtte grader i lufta. Der og da ble jeg vaksinert mot sykling i regnvær, sier Sollien.

Les også

Bruker gjerne over 40.000 kroner på Birken-sykkelen

Sterkt felt

Selv om det er få tv-kjendiser i årets Birkebeinerritt er det flere stor profiler som stiller til start i år. Ifølge arrangøren er årets eliteklasse for menn den største noensinne, med blant annet den danske mesteren Sören Nissen.

– Det er et sterkt felt i år, særlig er det mange gode landeveisryttere som er med i Birken, da blir det viktig at det blir et tøft ritt og det skal bli seier, sier forårets vinner Frederik Wilman til E24.

Dersom han tar seieren i år blir han den første som noen gang har klart å vinne eliteklassen for menn mer enn en gang.

Les også

Vurderer el-sykkel i Birken

Les også

Topptreneren: Slik spiser og trener du uken før Birken

Les også

Birken arrangerer for første gang halvritt for å lokke damene

Her kan du lese mer om

  1. Birkebeinerrittet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Her er Birken-vinnernes beste tips før rittet

  2. Tett blant de beste kvinnene i Birken

  3. Birken arrangerer for første gang halvritt for å lokke damene

  4. Annonsørinnhold

  5. Karin er første kvinne over 80 år som sykler Birken

  6. Kjøren syklet inn til suveren seier