Selfien som skapte purrefred på Sande

Om bildet ble noe blast, er det fordi Bama-toppene kom til Sande for å snakke om purre i plast.

FRIVILLIG TVANG: Bamasjefene ble til slutt overtalt av Gunilla Holm Platou til å bli med på en såkalt selfie, som selvsagt gikk rett ut på Facebook få sekunder senere. Fra venstre: Administrerende direktør i Bama Rune Flaen, Gunilla Holm Platou og markedsdirektør i Bama Jan Hammarstrøm.
  • Jostein Nissen-Meyer
Publisert: Publisert:

Onsdag tok Bama turen til Sande sør for Drammen for å møte familien Holm og drøfte engasjementet rundt beskåret og innpakket purre som tok av på Facebook for to uker siden.

Bama hadde ikke sendt hvem som helst heller, både administrerende direktør og markedsdirektør i frukt- og grøntkjempen hadde kjørt ut til Sande onsdag ettermiddag. Der satt de i purremøte med familien Holm i halvannen time.

- Jeg synes det var et konstruktivt møte, og dette skal vi ta med oss videre i våre prosesser. Dette rundt produktemballasjer er en problematikk folk er mer og mer opptatt av. Alle slike prosesser fremover bør kvalitetssikres på en annen måte, sier administrerende direktør i Bama, Rune Flaen, til E24 etter møtet

Saken hadde sitt utspring i at Helen B. Holm ruslet ned til sin lokale matbutikk for å kjøpe purre. Synet som møtte henne i frukt- og grøntdisken vekket ikke videre Holms appetitt. Purren fra Bama var avskåret, og lå på en avlang skål av grønnfarget, plastbelagt papp, innpakket i plast.

STRIDENS PURRE: Innpakket og avskåret purre fra Bama.

- Jeg ble helt sjokkert da jeg så det. Purre er jo en av de vakreste grønnsaker vi har, men nå var den blass, fargeløs og ekkel. Jeg vet ikke hva jeg skal kalle det produktet som lå der, men det stod «purre» på forpakningen, sa Holm til E24.

Holm kontaktet sin datter, Gunilla Holm Platou, som så la det ut på Facebook og fikk raskt over 12.000 likes i sin Facebook-aksjon mot innpakket og beskåret purre.

Den aktuelle kvelden fikk også Bamas nettside 1.200 besøkende

Tre dager etter Facebook-purren begynte å rulle, valgte Bama å trekke den innpakkede purren fra markedet.

- Ut i fra reaksjonen valgte vi å trekke produktet tilbake. Emballert purre var et prøveprosjekt til en av våre kjedekunder og i et begrenset geografisk område i Oslo-regionen, sier Flaen.

Les også

Bama trekker plastinnpakket purre fra markedet

Det opprinnelige svaret fra Bama til Holm var at de solgte purren innpakket og beskåret for i tilby et «mer delikat produkt».

- Den lille purrekvasten fikk ganske voldsomme dimensjoner etter hvert. Vi vil nå kjøre en fortgang på våre egne prosesser i forhold til dette. Vi er en stor aktør og har et samfunnsansvar, sier Flaen.

Rotfrukter og persillerøtter

- Vi ser at de tar det alvorlig, og de sier dette var hovedtema på mandagsmøtet som de hadde denne uken. Nå skal de gå gjennom produktporteføljen sin når det gjelder emballasje og se hva som er nødvendig og hva som ikke er det, sier Gunilla Holm Platou.

Ifølge Holm Platou lovet Bama å gå konkret til verks.

- Forrige mandag var det plastbrettet under rotfrukten som ble tatt opp. Mange lurer på hvorfor det ligger et plastbrett under rotfrukten og så plast rundt det igjen. Videre skulle man også se på persilleroten, som er dobbeltemballert med plast.

- Han kunne ikke love noe når man fikk se resultater, men han ga uttrykk for at det skulle skje så fort som mulig. De innrømmet ikke helt at de har sovet i timen, men de har kanskje slappet litt av, sier Holm Platou.

PURREMØTE: Fra venstre Christoffer Ringnes Klyve i Fremtiden i våre hender, markedsdirektør i Bama Jan Hammarstrøm, Helen B. Holm, Eivind Stoud Platou, Gunilla Holm Platou, og administrerende direktør i Bama Rune Flaen. Flaen fikk forøvrig overlevert en plakat med påskriften «Purre til folket».

Lei all innpakningen

Helen B. Holm, som først reagerte på purren, påpeker at det er all innpakningen hun først og fremst er lei.

- Hovedtemaet her er jo ikke den avskårne purren, men emballasjen. Folk er så lei all den doble emballasjen rundt produktene. Folk reagerer på det, og det blir også dyrere å pakke ting inn så veldig.

Les også

- Nesten alt i butikken har for mye emballasje

Også Fremtiden i våre hender hadde tatt turen til dagens møte på Sande.

- Jeg synes det var et positivt møte og er imponert over måten Bama håndterte det på, de kunne valgt å gjemme seg. Det var også en innrømmelse av at de ikke har vært helt våkne og har noe å lære. De anerkjente at det er noe som heter unødvendig emballasje, sier Christoffer Ringnes Klyve, leder for klima- og miljøavdelingen i Fremtiden i Våre hender.

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Helen (68): - Jeg vet ikke hva jeg skal kalle det produktet, men det stod purre på forpakningen

  2. Bama trekker plastinnpakket purre fra markedet

  3. - Nesten alt i butikken har for mye emballasje

  4. Betalt innhold

    Facebook trenger Trump mer enn Trump trenger Facebook

  5. Betalt innhold

    Slik har Tim Cook gjort Apple til et fort verdt over 2.000 milliarder dollar