Nordea kutter boliglånsrenten

Både Nordea og  Sparebanken Vest kutter boliglånsrenten, med henholdsvis inntil 0,15 prosentpoeng og 0,40 prosentpoeng. Beste veiledende pris er nå 1,99 prosent.

FØYER SEG I REKKEN: De siste månedene har flere norske banker kuttet boliglånsrentene. Nå gjør Nordea det igjen.
 • Cecilie Storbråten Gjendem
Publisert:

De siste månedene har det vært priskrig i boliglånsmarkedet, i påsken kastet Danske Bank seg inn i krigen da de kuttet sine boliglånsrenten med inntil 0,15 prosentpoeng. Tirsdag ettermiddag kaster Nordea seg inn i kampen om boliglånskundene, og kutter utlånsrentene med inntil 0,15 prosentpoeng.

Samtidig introduserer storbanken to nye priser på boliglån UNG. Renten på UNG Premium og UNG Utdanning er nå 1,99 prosent, skriver banken i en pressemelding. Dette er nå bankens laveste pris.

– Som følge av utviklingen i rentemarkedet og konkurransesituasjonen, har vi nå besluttet å redusere våre boliglånsrenter, sier John Sætre, leder av bankvirksomheten i Nordea Norge i pressemeldingen.

De nye rentesatsene på innskudd og eksisterende lån vil tre i kraft fra 31. mai i år, mens de nye satsene gjelder allerede fra 31. mars for nye lån.

Les også

Byttet bank for å få bedre rente? Da bør du sjekke selvangivelsen

Nytt skred

Storbanken var imidlertid ikke alene om dette grepet tirsdag. Om lag en time etter Nordea sendte Sparebanken Vest ut en pressemelding med budskapet om at de kutter boliglånsrenten med 0,40 prosentpoeng.

– Vi ønsker at de unge skal få muligheten til å kjøpe sin første bolig selv i et tøft boligmarked og reduserer renten på eksisterende boliglån for unge med inntil 0,40 prosentpoeng. Renten på boliglån for unge blir nå 2,00 prosent, skriver informasjonssjef Lars Ove Breivik i Sparebanken Vest.

Han legger til at renteendringen ikke bare vil komme unge til gode, men at boliglåskunder med sikkerhet innenfor 75 prosent av boligens verdi og fleksilån vil få renten senket med inntil 0,20 prosentpoeng.

Endringene gjelder fra 31. mars for nye lån, og fra 1. juni på eksisterende lån og innskudd.

Utelukker ikke nye kutt

Nordea er Norges nest største på boliglån og har en markedsandel på 11 prosent, ifølge banken selv. Dagens og påskens rentekutt kommer få uker etter Norges Bank kuttet styringsrenten fra 0,75 prosent til 0,50 prosent.

Les også

Nordmenn strømmer til Sverige for å realisere hyttedrømmen

– Vil det bli aktuelt for dere å kutte rentene flere ganger om konkurrentene gjør det?

– Det jeg kan si om det er at vi merker at det er tøff konkurranse om boliglånskundene nå, og vi har mål om å være konkurransedyktige, sier pressesjef Christian Steffensen i Nordea til E24.

Foreløpig har Danske Bank, DNB, Nordea, Handelsbanken og flere mindre banker kastet seg inn i krigen om de norske boliglånskundene.

– Vi ønsker å være konkurransedyktige for våre kunder, og det innebærer at vi også justerer rentene våre, sa Lars N. Sæthre, kommunikasjonsdirektør i Handelsbanken til E24 kort tid etter banken meldte om rentekutt.

Storebrand, Skandiabanken og BN Bank er blant bankene som foreløpig ikke har kommet med meldinger om rentekutt.

Les også

Derfor har vi rekordlave renter

Svært lav

Da Danske Bank satte ned boliglånsrentene i påsken mente bankens norgessjef Trond F. Mellingsæter at bankens rente på 1,90 prosent trolig er den laveste renten som noensinne har blitt tilbudt i Norge.

Les også

Du kan få dyrere boliglån tross rentekutt

Denne renten tilbys kun unge låntagere som omsluttes av Akademikere-avtalen.

– Vi har hatt en uttalt ambisjon om å ta en større posisjon i det norske markedet, og vært klare på at vi ønsker å vokse. Derfor legger vi litt ekstra i påskeegget til både eksisterende og nye kunder, og sender en påskehilsen i form av et rentekutt, sa Mellingsæter da til E24.

Les også

Danske Bank kuttet boligrentene: Noen timer etter følger konkurrentene

Les også

Meglersjef bekymret over rentekutt

Les også

– Vi vurderer konkurransesituasjonen

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Nordea
 2. Rente
 3. Boligmarkedet
 4. Danske Bank
 5. Handelsbanken
 6. Privatøkonomi
 7. Bolig

Flere artikler

 1. Disse bankene har kuttet renten - og disse gjenstår

 2. DNB og Nordea kaster seg inn i rentekrigen

 3. Danske Bank kutter boliglånsrenten

 4. Storbank følger i sentralbankens fotspor – kutter renten

 5. Danske Bank setter opp boliglånsrenten