Danske bank kutter renten igjen

– Vi har store ambisjoner om å vokse.

KUTTER IGJEN: Danske Banks kommunikasjonssjef, Stian Arnesen, begrunner det nye kuttet med bankens ambisjon om å vokse i det norske markedet.

Danske Bank
  • Jostein Nissen-Meyer
Publisert:

Danske Bank er ute og kutter renten nok en gang. Nå setter de boliglånsrenten for de under 35 år ned med 0,10 prosentpoeng, fra 2,95 prosent til 2,85 prosent.

– Skal vokse

Så sent som 2. januar kuttet banken boliglånsrenten med inntil 0,30 prosent, til 2,95 prosent for unge og 3,15 prosent for ordinære kunder.

– Vi har sagt vi har store ambisjoner om å vokse i det norske privatmarkedet og derfor velger vi å kutte renten enda en gang, sier kommunikasjonssjef i Danske Bank, Stian Arnesen, til E24.

Rentekrig

Danske Bank var først ut av storbankene med å kutte renten, en knapp måned etter at Norges Bank satte ned styringsrenten til 1,25 prosent, og det har ført til en aldri så liten rentekrig på nyåret.

Rentekuttet fra Danske Bank kom 2. januar, og både Nordea og Norges største bank, DNB, sendte ut pressemeldinger om kutt allerede samme dag.

Flere banker har fulgt på de siste dagene, Mandag var det duket for rentekutt i både BN Bank, Sparebank 1 SR-Bank og Sparebanken Vest, mens Skandiabanken kuttet tirsdag med 0,35 prosent poeng.

Storebrand Bank hev seg på i dag, mens Gjensidige kuttet tirsdag.

Les også

Skandiabanken kutter renten

Les også

Norges tredje største bank inn i rente-racet

Les også

Gjensidige senker renten

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom

Flere artikler

  1. Rentekrigen fortsetter

  2. Skandiabanken kutter renten

  3. Bankene: For tidlig å si om vi kutter lånerenten

  4. Norges største bank kaster seg inn i «rentekrigen»

  5. Disse bankene har kuttet renten - og disse gjenstår