Veidekke slår knockout på konkurrentene

Veidekke kan dermed vise til overskudd 75 år på rad.

Konsernsjef Terje R. Venold i Veidekke.

Berit Roald
  • Gard Sandvig - Estate Nyheter
Publisert:

- Jeg er godt fornøyd. Med et resultat på 751 millioner kroner før skatt, en omsetningsøkning på 13 prosent, ordrereserve opp 20 prosent, og en økning i utbytte fra 2,50 til 2,75 kroner pr. aksjen, bør de fleste være fornøyd. Det viktige er imidlertid fremtiden. Akkurat nå ser den lys ut, mener konsernsjef Terje Venold i Veidekke. Omsetningen endte på 17,9 milliarder kroner

Utbygging av Hagebyen på Fornebu er blant de prosjektene som skal levere gode resultater for Veidekke fremover, ifølge Veidekke-sjefen.

Les også: Rekordstor tilførsel av nybygg

Finanskrise og turbulens

- Uroen i verdensøkonomien i 2011 gjorde at det ble litt mer turbulent enn vi hadde sett for oss, og spesielt i Sverige ble eiendomsmarkedet preget av dette siste halvår. Vi har imidlertid brukt tiden godt, og har nå lagt et løp for en jevnt økende boligproduksjon i både Norge og Sverige. Og soliditeten i tomtebanken er svært god. Vi har nå en tomtebank på over 13.000 boliger (brutto), og i Sverige har den gjennom året økt med formidable 40 prosent, sier en optimistisk Venold.

Les også: Omsetter for milliarder, men tjener ikke penger

- Tidenes sterkeste ordreresevre

Mange av Veidekkes enheter leverer svært gode resultater. Både entreprenørvirksomheten i Danmark og industrivirksomheten i Norge kan vise til tilnærmet rekordresultater. Også eiendomsvirksomheten i Norge går meget bra.

- Jeg skulle gjerne sett at vår norske entreprenørvirksomhet hadde levert noe bedre, men med tidenes sterkeste ordrereserve og økende prosjektmarginer, er jeg trygg på at veien herfra går oppover. Vi ser en betydelig økning i egenregiprosjekter bolig, vi har en større andel forhandlede kontrakter og vi ser at det er avtagende overkapasitet og noe bedre prisnivå, sier toppsjefen i Veidekke, Terje Venold.

Denne artikkelen ble først publisert på Estate Nyheter

Her kan du lese mer om

  1. Eiendom
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Veidekke: - Ikke i
    tråd med ambisjonene

  2. Veidekke har stadig flereprosjekter «på lager»

  3. Tidenes beste for Veidekke -tror på fortsatt boom

  4. Annonsørinnhold

  5. Veidekke med nye rekorder i 2013

  6. Vil ha Venold som ny NHO-president