Skatteekspert: - Strammere budsjett

- Regjeringen har bundet seg på hender og føtter, mener Skattebetalerforeningens direktør Jon H. Stordrange. Han forventer ingen store overraskelser når statsbudsjettet legges frem på tirsdag.

I morgen presenterer finansminister Kristin Halvorsen neste års statsbudsjett. Dette bildet er tatt under en tidligere budsjettfremleggelse. Foto: Scanpix
Publisert:

Tirsdag klokken ti offentliggjøres forslag til statsbudsjett for 2010.
Og ifølge ekspertene kan vi ikke vente oss de store overraskelsene i tirsdagens budsjettfremleggelse.

Administrerende direktør i Skattebetalerforeningen, Jon H. Stordrange.

-Strammere budsjett

Administrerende direktør Jon H. Stordrange i Skattebetalerforeningen tror heller ikke det det kommer noen skattemessige endringer som vil få stor innvirkning på lommeboken til folk flest det neste året.
-Regjeringen har jo bundet seg selv på hender og føtter, ved at de sier at de må gå tilbake til handlingsregelen. Vi vil derfor få et strammere budsjett for neste år, sier Stordrange.

-Større endringer først i 2011 og 2012

I Soria Moria 2-erklæringen sier regjeringen at de i løpet av neste regjeringsperiode vil få gjennom noen skattemessige endringer. Men Stordrange tviler på at regjeringen har rukket å få med så mange av dem i budsjettet for neste år.
- De åpner jo blant annet for å gjøre endringer i formuesskatten og skatt for næringsdrivende, men jeg tviler på at dette kommer før i 2011 eller 2012, sier Stordrange.

Evaluering av skattereformen

Han legger til at regjeringen vil sette i gang en grundig evaluering av skattereformen av 2006. Denne evalueringen vil være ferdig tidligst høsten i 2010, og endringene vil sannsynligvis ikke gjøre før denne evalueringen er gjennomført.
- Men det kan jo være at de har rukket å få inn noen av tiltakene som Skatteunndragelsesutvalget har kommet med allerede i dette budsjettet, sier Stordrange.
Han legger til at noe av det viktigste for Skattebetalerforeningen er at regjeringen lar minstefradrag og grensen for toppskatt følge lønnsutviklingen.

Følg med på Dine Penger i morgen

Etter at budsjettet er lagt frem tirsdag klokken ti, kommer Dine Penger-redaksjonen fortløpende til å legge ut saker om hva budsjettet vil bety for din lommebok.
Vi kommer også til å legge ut kalkulatorer i forbindelse med statsbudsjettet, slik at du kan finne ut mer nøyaktig hva budsjettendringer vil ha å si for din families økonomi det neste året.

Publisert:

Her kan du lese mer om