Vinmonopolet åpner tolv nye butikker

Vinmonopolet har bestemt seg for å åpne tolv nye butikker neste år. Seks av butikkene kommer i kommuner hvor det ikke er pol fra før.

FØRSTE POL: Seks kommuner får sitt første pol når Vinmonopolet åpner tolv nye butikker.
Publisert:

– Vi ønsker å åpne en god miks av små og mellomstore butikker neste år, sier Lars Sogn, som er fungerende sjef i Vinmonopolet.

Seks kommuner får sitt første pol: Lebesby, Bø, Inderøy, Fusa, Flå og Råde. De øvrige legges til Karmøy, Stavanger, Kløfta, Bærum og Oslo. Hovedstaden får to nye butikker.

De nye butikkene vil styrke Vinmonopolet, mener helse- og omsorgsminister Bent Høie (H).

Les også

Nedgang i alkoholsalget

– Det er ønskelig at alle i Norge skal ha så lik tilgang til Vinmonopolets tjenester som mulig. At det etableres pol i kommuner som i dag ikke har vinmonopol, vil føre til et bedre tilbud til befolkningen, sier Høie.

– Vinmonopolet er et av de viktigste virkemidlene vi har i alkoholpolitikken, derfor er det viktig å styrke Vinmonopolets posisjon, sier han.

Ved utgangen av 2015 vil Vinmonopolet ha 315 butikker. Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste Vinmonopol.

Fem av de nye butikkene vil bli «Kategori 1»-pol. Dette er en ny type småbutikker for kommuner hvor det ikke er stort nok kundegrunnlag for et ordinært vinmonopol.

Ved utgangen av 2015 vil Vinmonopolet ha 315 butikker.

Med dette vil 91 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste Vinmonopol.

Les også:

– Taxfree er en gave til rike byfolk– Nordmenn villige til å droppe taxfreeVenstre sier nei til å åpne Vinmonopolet på julaftenPublisert: