Lånekassen: Elever gikk glipp av 40 millioner kroner i utstyrsstipend

Forrige skoleår gikk 22.600 elever glipp av 40 millioner kroner i utstyrsstipend. Årsaken var at de ikke søkte om stipendet eller ikke signerte for stipendet.

I fjor droppet 15.000 av 181.300 elever å søke om utstyrsstipend. I tillegg var det 7.600 som søkte, men som ikke signerte avtalen. Det ga en andel på 87,5 prosent som søkte og fikk pengene utbetalt, opplyser Lånekassen.
 • NTB
Publisert: Publisert:

– Vi vet ikke hvorfor mange ikke søker om utstyrsstipend, som alle med ungdomsrett på videregående har rett på. Jeg oppfordrer alle til å søke, sier kommunikasjonsdirektør Anette Bjerke i Lånekassen.

I fjor droppet 15.000 av 181.300 elever å søke. I tillegg var det 7.600 som søkte, men som ikke signerte og dermed heller ikke fikk utbetalt pengene. Det gir en andel på 87,5 prosent som søker og får pengene utbetalt, opplyser Lånekassen.

Utstyrsstipendet skal bidra til å dekke det elevene trenger av utstyr på linjen de tar. Fristen for å søke stipend og lån fra Lånekassen er 15. november for høsten og 15. mars for våren.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Lånekassen

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Slik får du mest ut av studentøkonomien

 2. Betalt innhold

  Bergensk lese-app solgt: – Vi har nådd en milepæl

 3. Betalt innhold

  Lite koronasnusk blant frivillige. – De har vært ansvarlige

 4. Nav tar strømregningen for folk med dårlig råd: Millioner går til gebyrer og omstridte produkter

 5. DNB-kortbruk: Oslo-folk la igjen mest i utlandet i sommer