Tore Kenneth tjente fett på boligboom

Eiendomsmeglerne blir stadig rikere i takt med boligprisene.

BERGENBOOM: Daglig leder Tore Kenneth Aadland i Proaktiv eiendomsmegling i Bergen har tjent godt på boligsalg og boliprisene i området.

Pressefoto/Proaktiv Eiendomsmegling
Publisert:,

Det siste året har utviklingen i boligprisene og eiendomsmeglernes skattbare inntekter bare gått en vei, opp.

Nok en gang kan flere av meglertoppene glede seg over høye tall på skattelistene.

På toppen av E24s liste over de mest profilerte meglerne, troner nok en gang Bergen-megleren Tore Kenneth Aadland - med hele 7,1 millioner kroner i skattbare inntekter etter fradrag og tillegg.

Aadland som er daglig leder for Proaktiv Eiendomsmegling i Bergen hadde i fjor en ligningsbasert formue på 35,7 millioner kroner. Det er en nedgang på fire millioner kroner fra året før.

- Jeg elsker jobben min og kundene mine og det er en ren bonus at jeg i tillegg får betalt en liten del av den verdien jeg er med på å skape for alle de utrolig flotte menneskene jeg får lov til å jobbe for, sier Aadland til E24.

- De gir meg stor tillit som jeg ønsker å forvalte på en god måte.

Stor forskjell

Aadland legger til at han mener det er stor forskjell på gode og dårlige meglere.

- De beste advokatene, fotballspillerene og malerene skaper noe annet enn de øvrige. Det er måten de utøver faget sitt som skiller dem fra de øvrige. Vi tror forskjellen på god og mindre god megling er enda større enn for disse. Dårlig megling er Ludo og tilfeldigheter, god megling er sjakk og produktet av gjennomtenkte handlinger i serie mot et klart definert mål, sier Aadland til E24.

Han peker på at i et vanskelig marked slik det var mot slutten av året i fjor er det viktig å den ene kjøperen som av rette grunner betaler mest etter en trygg og effektiv prosess.

- Det er evnen til å gjennomføre til kundens beste som skiller megling fra formidling og verdiskapning fra verditaping og verdikapring, sier bergensmegleren til E24.

Tjente på å få sparken

I oktober 2013 ble kjendismegler Miguel Sørholt vist ut døren i Privatmegleren, etter flere måneder i rettsalen.

Sørholt mente Privatmegleren hadde gitt ham for lav sluttpakke, og mente at firmaet ikke hadde noe grunnlag for å si opp kontrakten hans. Det var imidlertid retten uenig i, og ga Privatmegleren medhold.

Sørholts skattbare inntekt i 2013 endte på tre millioner kroner, hele 1,1 millioner kroner mer enn året før.

Samtidig har formuen til den tidligere meglertoppen nær doblet seg til 56 millioner kroner.

Allerede før rettsaken var ferdig hadde Privatmegleren besluttet at det var meglertalentet Fredrik Dyve som skulle ta over etter Sørholt. Dyve hadde i 2013 en skattbar inntekt på 4,23 millioner kroner.

Til tross for at flere har meldt om dårlig hyttemarked de siste årene fikk hyttemegler Christian Haatuft et inntektshopp på nesten én million kroner til 4,1 millioner kroner i 2013. Han havnet dermed på en fjerdeplass totalt blant eiendomsmeglerne.

Langt mellom kvinnene

Selv om det stadig blir flere kvinner blant eiendomsmeglerne er det fortsatt langt opp til inntektstoppen for de fleste. For første gang dyttet Kari Børke i Privatmegleren gründer og eiendomsmegler Camilla Lund Sem ned fra topplasseringen for kvinnene og tok en 7. plass totalt med en skattbar inntekt på 3,595 millioner kroner. Børke var også en av de mest formuende eiendomsmeglerne med en ligningsbasert formue på 14 millioner kroner.

Sem fulgte rett etter Børke på listen med en skattbar inntekt på 3,560 millioner kroner.

Det er også første gang Sems kollega Tom Elliot Johnsen dro inn mindre enn Sem. Han hadde skattbare likninger på etter fradrag og tillegg på 3,3 millioner kroner, 2,7 millioner kroner mindre enn i fjor.

Johnsen og Sem var ikke de eneste som fikk tynnere lommebok i fjor. Også luksusmegleren Nils O. Nordvik hadde lavere skattbar inntekt i 2013. I 2012 hadde Nordvik inntekt på 5,5 millioner kroner. I fjor var tallet skrumpet til 4,2 millioner kroner.

Listen er et utdrag av eiendomsmeglertoppene i Norge og kan inneholde feil.

Les også:

Høyre og Ap på Stortingets inntektstoppEt kriminelt godt år for NesbøSøkkrike på laksefestSøkkrike på laksefestHan tjente mest i Norge

Her kan du lese mer om