7,5 milliarder skattekroner på vei: 660.000 får skatteoppgjør nå

Hele 434.000 nordmenn kan i dag glede seg over at skattepengene endelig er på vei! 18.400 kroner i snitt. Den nye skattedirektøren lover i tillegg forenklinger.

Ny direktør: Mandag startet Hans Christian Holte som skattedirektør. I dag sender han ut over en halv million skatteoppgjør.
Publisert:

I dag får rundt 660.000 skatteoppgjøret sitt. Dette er andre skatteoppgjørsrunde, og det er over 200.000 flere som får oppgjøret nå enn på samme tid i fjor.

«Alle får». Mens det bare var lønnsmottagere og pensjonister som leverte elektronisk som fikk oppgjør i juni, kan alle få oppgjør nå.

Det betyr at personlig næringsdrivende, lønnstakere og pensjonister – også de som leverte på papir – kan få oppgjøret sitt nå.

18.000 kroner til gode!I denne puljen er det totalt 434.000 skattytere som har penger til gode og de får tilbakebetalt i snitt 18.000 kroner, totalt 7,9 milliarder kroner.

De 175.000 som får restskatt må betale totalt 6 milliarder kroner, i snitt 34.000 kr.

Ny rekord. Nesten 230.000 næringsdrivende får skatteoppgjørene sine nå. Det er rundt 40.000 flere næringsdrivende enn på samme tid i fjor.

Hans Christian Holte begynte som ny skattedirektør denne uken, og er glad over rekorden:

– Denne økningen er resultat av en langvarig satsing på effektiv behandling av selvangivelser for personlig næringsdrivende. Skatteetaten har flere pågående prosjekter for næringslivet, forteller Holte.

Den nye skattedirektøren lover også at verden snart skal bli enda enklere:

– I løpet av to år skal vi implementere betydelige forenklinger. Vi samarbeider tett med næringslivet blant annet for å få en enklere selvangivelse, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Holte peker på at særlig mindre bedrifter skal få nyte godt av forenklingen:

–Jeg tror det er mye ugjort innen forenkling, og særlig for segmentet enkeltmannsforetak, små og mellomstore bedrifter. Sett fra en liten virksomhets ståsted kan det nok fortsatt oppleves som en byrde å gjøre alt det som kreves for å rapportere og følge regelverket. Hvis vi setter oss i snekkerens sko, finner vi helt sikkert områder vi kan gjøre enklere, kommenterer han til Dine Penger.

Les også:Slik vil regjeringen forenkle hverdagen

Mange venter fortsatt. Det omtrent 400.000 som ikke har fått oppgjørene sine.

Frem til 16. oktober er det løpende skatteoppgjør. Skatteetaten kan dessverre ikke gi en dato for når hver enkelt selvangivelse er ferdig behandlet og skattyter får oppgjøret sitt, verken på skattekontoret eller på telefon.

Det er flere grunner til at skattyter kan få et senere oppgjør. Det kan for eksempel være manglende opplysninger i selvangivelsen, og skattyter kan være tatt ut til kontroll.

Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse en har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den.

Les også:Derfor må du vente på skattepengene

Spør oss i nettmøte: Har du spørsmål om skatteoppgjøret, restskatt, fradrag som er kuttet eller hvordan du klager? Spør Dine Pengers eksperter i nettmøte onsdag 7. august kl 12.00. Legg inn spørsmål allerede nå!

Når kommer pengene på konto?

De fleste som har penger tilgode vil få de på konto i dag eller de nærmeste dagene. Pengene sendes ut fra de kommunale skatteoppkreverne, og de har to uker på seg til å betale ut pengene.

De som får restskatt får betalingskort i posten, og fristen for å betale beløp under 1000 kroner er tre uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Fikk du over 1000 kr i restskatt, deles den i to terminer med betalingsfrist 3 og 8 uker etter at skatteoppgjøret var klart.

Hvis du ønsker å klage kan det gjøres på skatteetaten.no. Klagefristen er 6 uker etter at skatteoppgjøret er sendt deg.

Les kommentaren:Skattepengene er dine penger!

Sjekk nøye!

Hva er endret? I vårt eksempel over har inntekten økt med 20.000 kroner, reisefradraget endret med 2000 kroner og foreldrefradraget redusert med 16.000 kroner. Hva er årsaken til dette? Og er det riktig? Dette må du sjekke, se mer her!
Publisert:

Her kan du lese mer om