Canal Digital får refs for bindingstid – igjen

- Canal Digital burde ha skjerpet seg nå, sier Forbrukerombudets Gry Nergård, som gir tv-tilbyderen frist 4. juli for å ordne opp.

Forbrukerombud Gry Nergård
Publisert:

- Vi har snakket om dette ganske lenge, og det er uheldig at noen tv-tilbydere fremdeles ikke har innrettet seg etter våre krav, sier Nergård til Dine Penger.

Storkontroll. Det var i fjor sommer at Forbrukerombudet gjorde en omfattende kontroll av betingelsene til 23 TV- og strømmetjenester som tilbys nordmenn.

Resultatet var nedslående: Ombudet konkluderte med at TV-bransjen i stor utstrekning låser forbrukere fast med uakseptabelt lange bindingstider og oppsigelsestider for sine abonnement, i strid med loven.

Canal Digital ble spesielt trukket frem, da selskapet ifølge ombudet i tillegg gjorde det vanskelig å si opp abonnementet, ved å kreve at man sender faks eller et brev.

I desember skrev Dine Penger at flere aktører – inkludert Canal Digital – har endret sine vilkår i kjølvannet av den ramsalte kritikken.

Ny reklame-refs. Nå får de ny kjeft.

Etter en oppfølgingskontroll ombudet nylig har gjort, er Canal Digital Kabel og Canal Digital Parabol de eneste aktørene som på nytt får brev fra Forbrukerombudet med beskjed om å endre markedsføringen.

Førstnevnte har gitt manglende informasjon i markedsføringen av nye T-We Box, ifølge ombudet. Tilbudet krever 12 måneder binding, men totalpris er ikke oppgitt – i strid med lovkravet.

Imens har ikke Canal Digital Parabol opplyst godt nok om bindingstiden på 12 måneder i sine tilbud.

Får frist. I to brev skriver ombudet at selskapene har fått «omfattende veiledning» om sin markedsføring etter at de først reagerte etter fjorårets kontroll.

«På bakgrunn av denne omfattende veiledningen som er gitt dere når det gjelder krav tilutforming av markedsføring av TV-tjenester, ser Forbrukerombudet alvorlig på at markedsføringen fremdeles ikke er i overenstemmelse med markedsføringsloven», står det blant annet å lese.

- På tide å ordne opp. Videre ber ombudet om at selskapene bekrefter at de har forstått deres krav og gjennomfører nødvendige endringer senest 4. juli.

Du kan lese hele brevet til Canal Digital Parabol her, og brevet til Canal Digital Kabel her.

Forbrukerombud Nergård legger ikke skjul på at hun er skuffet, og viser til at Canal Digital-selskapene på dette tidspunktet burde være godt kjent med lovverket, etter å ha vært igjennom flere runder med dem.

- Dette har blitt diskutert lenge, og nå synes vi det er på tide at de ordner opp, sier hun.

Kenneth Tjønndal Pettersen, informasjons-direktør i Canal Digital Norge.

Vil endre. - I tilbudet som det refereres til opplever vi at det er tydelig kommunisert at det er et tilbud som forutsetter en avtaleperiode på 6 måneder, hva som er minstepris for 6 måneder, og månedsprisen som blir gjeldene etter 6 måneder, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital Parabol til Dine Penger.

- Forbrukerombudet mener vi kunne vært tydelige på avtaleperioden, og det tar vi til etteretning, fortsetter informasjonsdirektøren og legger til at de nå vil justere teksten.

Har endret. Informasjonssjef Catharina Kokkim i Canal Digital Kabel sier de nå har inkludert informasjon om totalpris i tråd med ombudets krav.

- Vi hadde en runde med Forbrukerombudet tidligere hvor vi gjorde flere endringer i etterkant. Dette her dreier seg om en informasjonsbanner på nettsiden vår som manglet totalpris. Det har vi nå lagt inn, sier Kokkim, som presiserer at totalpris ble opplyst når man klikket på banneren.

Publisert:

Her kan du lese mer om